Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2010, 00:17:53
Zarathustra_revenind Zarathustra_revenind is offline
Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Titlul este un proverb galez.De ce l-am postat>pt ca voi recomanda o carte si veti intelege la ce ma refer.Editura este prestigioasa,stiintifica iar cv-ul autorului este impresionant.Aveti cartea mai jos.As mai face doar o scurta remarca>o teorie a manipularii spune ca nu trebuie sa scoti prea mult in evidenta ceea ce nu exista pt ca psihologia maselor(Le Bon sa traisca)este tentata sa-i confere un statut real.Este un efect partial paradoxal.Adica>daca X nu a existat>eu nu spun zi de zi.,,X nu a existat"ci spun odata,clar si laconic pt a-i minimaliza importanta si pt a-l reduce la ceva neglijabil.Dar daca acel X a existat atunci sunt alte tehnici de distorsionare a realitatii.
Okie>sa va las cartea si poate,daca nu am fost prea confuz in ideea mea,veti vedea la ce ma refer.
http://press.princeton.edu/titles/8383.html
Autorul este acesta http://www.princeton.edu/~pschafer/

Si un citat de final>Matei 28:12-15> ,,Și, adunându-se ei împreună cu bătrânii și ținând sfat, au dat bani mulți ostașilor,Zicând: Spuneți că ucenicii Lui, venind noaptea, L-au furat, pe când noi dormeam;Și de se va auzi aceasta la dregătorul, noi îl vom îndupleca și pe voi fără grijă vă vom face.Iar ei, luând arginții, au făcut precum au fost învățați. Și s-a răspândit cuvântul acesta între Iudei, până în ziua de azi."

Bye :)
Inteleg ca imi sugerati sa citesc aceasta carte despre iudaism si Isus.Va multumesc pentru recomandare,chiar nu vreau sa va par deplasat, insa pana la a vorbii despre existenta istorica a lui Isus, daca a fost sau nu Fiul lui Dumnezeu si asa mai departe, poate ar merita sa vorbim intai despre viziunea asupra vietii si cunoasterii. Daca va amintiti ieri pomeneam de monism si dualism. Va spun cinstit, atat vreme cat voi avea o viziune monista asupra realitatii nu am cum sa cred in nici un zeu, in nimic supranatural, as fi total contradictoriu.
Adica va spun cinstit : da este interesant sa citesti despre Isus, dar eu tot voi vedea in el cel mult un personaj istoric atat vreme cat nu am o minima dovada daca nu a existentei divinitatii, atunci fie si macar pentru a adopta o viziune dualista asupra realitatii.
Este dupa mine un punct mult mai serios de plecare decat orice studiu despre faptele lui Isus, despre morala propovaduita sau despre ce doriti dumneavoastra sa vorbim legat de crestinism. Si este asa pentru ca monismul este incompatibil (sau cel putin asa il inteleg eu) cu orice religie sau credinta in supranatural.
Iar privitor la psihologia maselor si manipulare va referiti la faptul ca evreii au ascuns multe lucruri despre Isus? Eu ce pot sa spun, tot ce se poate, si daca nu ar fi inviat tot ar fi avut o multime de motive sa acopere zvonul ca ar fi inviat si ar fi Mesia.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateii si ateismul androneo Secte si culte 37 27.04.2012 17:02:34
ateii si iratiunea 2 flying Generalitati 5 10.01.2011 10:42:07
Ateii dorstor Umanitare 3 23.08.2008 00:05:06