Citat:
În prealabil postat de laura_84
Buna ziua as dori si eu putin ajutor pentru cei care doresc sa imi dea un sfat deoarece am de sustinut un examen foarte important pentru mine la inceputul lunii septembrie si daca stie cineva un post anume care se tine pentru examene celor care raspund le multumesc anticipat
Doamne ajuta
|
Posturile sunt cele rânduite de biserică (vezi calendarul creștin ortodox din orice episcopie). Dacă cele două zile săptămânale de post obișnuit (miercuri, vineri, postul Adormirii maicii Domnului care începe la 1 august, posturi ținute cu mâncare obișnuită de post) nu vă sunt suficiente, înăspriți-le potrivit canoanelor bisericești (fără ulei, pește, mâncare de două ori într-o zi, prima masă după ora 15.00). Dacă nici așa nu vă simțiți împlinită, mai adăugați ziua de luni ca zi de post. Dacă tot nu e suficient, începeți să ajunați în ziua de vineri (nu mâncați și nu beți nimic de joi seară până sâmbătă dimineață). Și înăspriți progresiv posturile.
Doar un singur "amănunt esențial": multă și multă rugăciune, uneori face mult mai multe decât asprimea posturilor. Și nu ar strica să ajutați, după puterea și posibilitatea dvs., pe cei ce au nevoie de acest lucru. Și nu uitați, respectarea canoanelor bisericii în privința posturilor poate face multe minuni! Doamne ajută!
P.S. Nu uitați să învățați câteva ore pe zi!