Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.07.2010, 18:28:59
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

De acord, MariS_, exista multe niveluri de mantuire. Cei dinainte de Hristos, cei dinafara legii, evreii, cei blanzi, cei drepti, cei sfinti, cei martiri, cei mucenici, cei desavarsiti samd. Cand ni se spune ca in casa Tatalui multe locasuri sunt, asta nu inseamna ca sunt destule locuri, caci toata lumea e invitata sa se mantuiasca, ci inseamna ca locurile sunt diferite, felurite. Unii vor fi mai aproape de Hristos, altii mai departe - ca si acum de altfel.

Pamantul cel nou nu va fi un muzeu etern in care va trai leul cu mielul, ci va fi locuit de anumite categorii de oameni care poate ca nu vor fi suficient de curati pentru Cer, dar nici atat de inraiti incat sa ajunga in Iadul cel vesnic. Asa cum Cerurile sunt clasificate in cel putin noua categorii despre care stim, asa cum ingerii sunt unii mai aproape de Dumnezeu si altii mai aproape de oameni, bineinteles ca si fiecare dintre noi va ocupa o pozitie existentiala in functie de [in]capacitatea de iubire la care a ajuns.

Deci cele noua fericiri ne arata ca mantuirea este la indemana tuturor, insa desavarsirea, viata in Duhul Sfant in Imparatia Cerurilor, vederea Lui Dumnezeu sunt numai pentru cei care au trait in Adevar ajungand desavarsiti inca din viata de acum. Numai si numai cei botezati, impartasiti si ajunsi la nepatimire in credinta cea adevarata vor ajunge in Imparatia Cerurilor, dupa cum clar ni se spune in multe locuri din Noul Testament.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote