Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2010, 11:55:17
george.marian george.marian is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Celor care, mînați de compasiune, gîndesc în chip eretic că mîntuirea e la fel de sigură în orice credință și religie, ca și în Ortodoxie, Părintele Damaschin Grigoriatul le relatează povestirea tînărului zairez Tambue, care zice:

„M-am născut în Lubumbashi, fiind singurul fiu al unor părinți evlavioși de religie catolică. Am frecventat casa de rugăciune și am urmat sfaturile părinților mei legate de Dumnezeu și mîntuire încă din primii ani ai vieții. Atunci cînd am împlinit 20 de ani, influențat de propovăduirea penticostalilor, am intrat în comunitatea acestora. Iubeam studiul Sfintelor Scripturi, dedicîndu-mă cu multă rîvnă acestora. Credeam că am găsit adevărata Biserică și mă gîndeam că ar fi bine să-i ajut și pe alții pe dificila cale a mîntuirii. Celor mai în vîrstă decît mine le făcea mare plăcere să vadă ce rîvnă aveam pentru învățare și activitate religioasă, propunîndu-mă după o vreme să fiu pastor al unei comunități. La puțin timp după aceeam mă aștepta o treaptă mai înaltă. Mi-au dat scaunul de învățător și predicator pentru o zonă destul de întinsă. M-am dedicat propovăduirii cuvîntului lui Dumnezeu, făcînd acest lucru nu numai cu simplă rîvnă, ci ca un fanatic. N-am ezitat niciodată să le vorbesc și autorităților, eu fiind acela care l-am convertit pe guvernatorul din Lubumbashi, rupîndu-l de catolicism și aducîndu-l la penticostali, precum și pe alți diverși oameni. Într-o zi, pe cînd citeam Noul Testament, am observat că noi nu împlineam anumite sarcini, învățături și porunci pe care Hristos le dăduse Apostolilor. De pildă, El le-a dat Apostolilor și umașilor acestora puterea de a lega și a dezlega păcatele. Sub chipul pîinii și al vinului, El le-a dat să se împărtășească cu Trupul și Sîngele Său spre viața de veci. Le-a poruncit să-i boteze pe cei nou-veniți la credință etc. Toate acestea au ridicat multe semne de întrebare în inima mea. M-am neliniștit și am început să mă întreb: Poate că religia pe care o urmez greșește, iar eu merg pe calea amăgirii! Mi-am zis că pînă în momentul în care voi fi în stare să răspund la aceste întrebări care mă tulburau atît de mult încît nu mă lăsau să dorm, n-am să mai propovăduiesc nimănui. Am încetat să mai merg la casele de rugăciune, în schimb mă rugam astfel: Dumnezeul meu, știu că Tu ai lăsat pe pămînt o singură Biserică adevărată. Penticostalii și alții mi-au zis că Biserica Apostolică și-a încetat existența. Cu toate acestea, cum ar putea cineva tîlcui cuvintele Tale: Porțile iadului nu o vor putea birui! (Matei 16:18) În acest caz, Biserica Ta există și este una singură! Luminează-mă, ca să o pot recunoaște și să-i urmez ei! N-am încetat, zi și noapte, să îndeplinesc această singură lucrare, rugăciunea către Dumnezeu, pentru a-mi descoperi Biserica Sa. Au trecut doi ani și n-am primit nici un răspuns sau vreo confirmare de vreun fel. Gîndurile necredinței m-au împresurat. Norii deznădejdii m-au învăluit. Dar Dumnezeu, în bunătatea Sa, a văzut necazul meu și n-a întîrziat să-mi descopere ceea ce doream. Într-o noapte, am văzut în somn o persoană pe care nu o cunoșteam, îmbrăcată în negru. Era un veșmînt european, o sutană neagră, purtată de cineva cu barbă albă. Privirea îi era pașnică și duioasă, ochii îi erau plini de dragoste și compasiune. S-a apropiat de mine și mi-a vorbit în swahili. Mi-a spus cuvînt cu cuvînt următoarele: Sînt Sfîntul Nicolae! Dacă vrei să te mîntuiești urmează-mi Biserica! "

Dumnezeu sa va lumineze!

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42