Mie personal mi s-a intamplat ca parintele duhovnic sa-mi dea un canon muuult mai mic decat cel din lista de canoane la care avusesem eu acces. Cand l-am intrebat pe parinte de ce mi-a dat un canon atat de usor mi-a raspuns ca nu trebuie sa-l judec (adevarul e ca aveam un serviciu f solicitant la momentul acela). Dumnezeu doreste indreptarea pacatosilor, iar daca mi-ar fi dat un canon greu pe care nu l-as fi putut executa, m-ar fi indepartat si mai mult de Biserica si poate ca cine stie cand as mai fi venit din nou la spovedanie. Practic, parintele mi-a deschis o cale pe care eu o credeam greu accesibila.
Sfatul meu e sa nu te sperii de eventualul canon pe care o sa-l primesti, ai sa vezi ca lucrurile nu sunt atat de inspaimatatoare pe cat crezi, mai ales tinand cont de varsta pe care o ai. Preocupa-te sa-ti gasesti un duhovnic bun (de preferat un preot din localitatea sau zona in care locuiesti) si marturiseste-ti cu sinceritate pacatele. Doamne-ajuta!