Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2010, 08:36:38
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
noi dam vina pe Dumnezeu...
Eu nu cred că cineva rațional "dă vina" pe Dumnezeu. Pe de altă parte, mă gândesc eu, din moment ce credem că Dumnezeu este Atoatele, că este omniprezent, că până și de mișcările unei șuvițe de păr nu este străin, atunci înseamnă că nu este străin nici de tragedia de la Maternitatea din Giulești. Desigur, teologii, cu gândirea și limbajul lor complicat, deosebesc între "voința comisivă" și "voința permisivă" a lui Dumnezeu, dar asta nu schimbă foarte mult lucrurile. Puțin mă interesează că incendiul este opera lui Dumnezeu sau că Dumnezeu doar a știut dintotdeauna de el și a preferat să nu intervină.
Eroarea pe care o facem noi, oamenii (și cu precădere noi, medicii) este să credem că viața în trup are o valoare absolută. O deformare umană, cu precădere o deformare profesională. Poate că până și viața în limbo puerorum este mai frumoasă decât viața în această vale a lacrimilor. Poate că acei micuți sunt mai bucuroși în starea lor actuală decât ar fi fost ma întâi în incubatoarele patrei, mai apoi în școlile vieții și ca martori, dacă nu actori, a cine știe căror surprize ne mai rezervă viitorul.
Când moare cineva drag, cu mintea noastră care nu se poate ridica mai sus de lumea noastră strâmtă spunem: "ce nenorocire !". Dar nu aceasta e concepția creștină, și concepția metafizică în general. Nenorocire nu este decât să fii departe de Dumnezeu, iar cea mai mare nenorocire este să fii o eternitate astfel. Eu nu cred că acei copii vor fi o eternitate astfel, ci că deja se află, precum Avraam ori săracul Lazăr, "la sânul lui Dumnezeu".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 19.08.2010 at 08:40:15.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tragedie in Germania Hector Stiri, actualitati, anunturi 27 09.08.2013 10:09:09
Tragedie Hartford Generalitati 77 26.12.2012 00:01:13
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis cristiboss56 Generalitati 17 28.06.2010 13:17:20