![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Viata adevarata, viata cea vesnica are la baza jertfa. Jertfa este
principiul Vietii si de aceea e si mantuitoare - spunea parintele Constantin Galeriu. Cand lui Avraam i s-a cerut sa-si jertfeasca propriul fiu, pe Isac, nu era o simpla testare a credintei, ci si o lectie despre ce inseamna mantuirea si ce presupune existenta vesniciei: jertfa. Principiul vietii vesnice este jertfa. In Imparatia lui Dumnezeu fiecare se "jertfeste" pentru ceilalti, adica fiecare traieste prin ceilalti si toti prin Hristos. Noi, in individualismul nostru, ni se pare nefiresc si prea mult acest lucru. Adica cum sa nu mai am eu grija de mine ci sa am grija doar de ceilalti? Egocentrismul nostru se revolta. Nu putem accepta asa ceva. Dar ingerii nu-si slujesc lor insisi, ei ne slujesc noua si se ajuta intre ei. Doar cei cazuti n-au mai binevoit sa slujeasca altora, s-au revoltat si de atunci in tot ce fac urmaresc doar satisfactia proprie. Deci daca jertfa este atat de importanta, este principiul Vietii, atunci putem sa credem ca si jertfa acestor micuti nevinovati nu ramane fara urmari pozitive si ca Dumnezeul Jertfei nu lasa fara sa rasplateasca o jertfa, cu atat mai mult cu cat e si nevinovata. De ce nu intervine Dumnezeu ca sa opreasca aceste nenorociri? Pai, v-ati gandit c-ar trebui atunci sa intervina la fiecare pas? Si daca ar interveni la nenorociri, pe urma l-am judeca pentru ca nu intervine la rele mai putin grave, ca de exemplu mutilari sau orbiri, sau mai stiu eu ce raniri, iar la urma i-am cere sa intervina si cand ne taiem la deget. Or, Dumnezeu nu intervine in viata omului fara acordul si dorinta acestuia. Altul e cel care actioneaza fara acordul nostru. Totusi, orice nenorocire are si un rol de a trage un mare SEMNAL DE ALARMA. Oamenii ar trebui sa invete de pe urma acestor nenorociri si sa schimbe ceva in viata lor, sa devina mai responsabili, pentru ca bine a spus Marius22 ca exista nenorociri care se intampla zilnic si nimeni nu le baga in seama: avorturi, violuri, batai, droguri, etc, etc. Societatea devine tot mai nesimtita, si nu e numai vina ei, ci si a mass-mediei, a clasei politice, a filosofiei consumiste, a reclamelor, spoturilor, a educatiei deficitare si gresit orientate. Sigur ca toti suntem marcati de tragedie si in atare situatii avem tendinta de a judeca pripit lucrurile, insa nu trebuie sa pierdem increderea in Cel ce S-a Jertfit pe Sine pentru mantuirea noastra, caci intelepciunea Sa este un adanc de nepatruns, puterea Sa e neingradita, iar mila si iubirea Sa sunt fara de limite si pe toate le randuieste cu intelepciune dupa planul Sau de Mantuire. Doamne, ai in grija Ta sufletelele plapande ale acestor prunci jertfiti fara de vina si alina durerea nestinsa a parintilor lor! Amin. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pomenirea copiilor morti nebotezati. | georgeval | Generalitati | 27 | 16.02.2011 14:19:22 |
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii? | manuela_m | Intrebari utilizatori | 4 | 21.08.2010 18:23:53 |
Copil nascut cu un verset scris pe picior | adelin | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 07.02.2010 10:14:31 |
Inmormantarea copiilor nebotezati | huchohucho | Slujba inmormantarii | 0 | 06.02.2010 18:26:31 |
semnul de egalitate | mirelat | Generalitati | 51 | 27.02.2009 12:16:16 |
|