Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.09.2010, 19:39:10
haitchi haitchi is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Draga Haitchi,

Am citit putin din ce ai postat si in fiecare reply vad putina indreptatire de sine si o atitudine de superioritate fata de ceilalti. Nu mi se pare corect sa ne judeci astfel ori sa afirmi ca Reiki e un lucru bun. Ti-a spus cineva cu har ca e? A afirmat un sfant ca nu e nici un pericol sa folosim Reiki si/sau bioenergiile? Pana acum, oameni pe care noi ii respectam si iubim, oameni care si-au dedicat viata Lui Hristos au spus contrariul. Mi se pare destul de ciudat ca tu ai avea incredere in cuvantul altora si nu in al lor, afirmand in acelasi timp ca esti crestin-ortodoxa.
In acelasi timp nu m-i se pare corect sa spui ca Romania sau cetatenii ei crestin-ortodocsi se afla in Epoca de Piatra. Complexitatile nefolositoare a altor "stiinte care ne ajuta" adesea creaza un mai mare vid in inima omului si/sau le pun langa Hristos, lucru de care incercam sa scapam tot mai mult. Daca ai auzit Cuvantul Lui, te-ai rugat si ai credinta in El, de ce mai ai nevoie de orice altceva, pentru a te mantui sau a trai?
Andrei,
Daca eu am lasat impresia de superioritate, imi cer iertare, nu acesta a fost scopul discutiilor mele pe acest forum. Insa totodata nu pot sa ma comport ca un strutz si sa nu recunosc ca exista MEDICINA pe acest pamant sub mai multe forme poate decat ne inchipuim noi. Ca unii nu vor sa recunoasca, asta e alta treaba. Eu sunt un om care traieste in aceasta lume, pe aceasta planeta si incearca sa inteleaga oameni, culturi, traditii cu toate cele, si mai mult, sa ia de la fiecare ce este mai bun. Atunci cand faceam referire la "epoca de piatra" am stiut ce spun. Prostia uneori din pacate se poate ridica la rang de religie. Einstein spunea bine ca,... nu stie daca universul este infinit, insa prostia cu siguranta ca e infinita... Eu incerc sa inteleg pozitia bisericii crestine prin reprezentantii ei si in spetza cea ortodoxa ca nu ma costa nimic, e ok, insa de ce intotdeauna reprezentantii bisericii noastre se LUPTA din plin cu orice religie, inclusiv cu catolicii si greco-catolicii? Cine le da acest drept? Papa Ioan Paul al II-lea a inteles ce inseamna COMUNICAREA si a avut intalniri cu toti liderii spirituali ai lumii ce reprezentau o credinta si o religie total opusa de cea crestina, culminand cu intrarea Papei intr-o Moschee. Cum crezi tu ca vede Dumnezeu relatia dintre oameni, comunicarea dintre ei? Judecandu-se unii pe altii si LUPTANDU-SE intre ei care religie e mai dreapta si mai sfanta?
Acest lucru am incercat sa-l pun in evidenta aproape in toate comentariile mele si daca nu am fost inteleasa, asta e. Pot trai si cu acest lucru foarte bine. Eu stiu una si buna:"Dumnezeu ma iubeste si ma ajuta" atata vreme cat doresc sa fac un bine pentru mine sau semenilor care imi cer ajutorul si nu am vise de preamarire si stau in banca mea si-l recunosc pe Dumnezeu. Aici e tot misterul, ca, indiferent ce rezultate ai obtinut in aceasta viata in orice domeniu, sa multumesti Lui si niciodata sa nu te crezi mai presus decat El.

Numai bine si sanatate

Last edited by haitchi; 02.09.2010 at 19:48:50.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acupunctura, Hipnoza, Reiki, Radiestezia reprezinta vrajitorie sau nu? mihaisepo Vrajitoria 58 06.11.2018 01:27:29
Reiki Riluri Intrebari utilizatori 95 05.11.2015 16:48:52
reiki eulaura Generalitati 138 05.11.2015 16:46:54