Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2010, 16:36:46
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
daca am presupune ca in spatele acestui intreg proces sta o fiinta imuabila (fiinta filosofilor de ex.) trebuie atunci sa ne intrebam, cu ce rost a programat totul,si ce scop urmareste ?

de ce adica,puand intrebarea centrala a ontologiei heideggeriene, " mai degraba exista ceva, decat nimic ?!"
În studenție, eram fascinat de Heidegger, "mi-am mâncat" un an din viață cu elucubrațiile lui, cu mintea lui întortocheată și a mea la fel.
Problema e simplă, de la greci încoace: Ființa există, neființa nu există. Ceea ce este, este; ceea ce nu este, nu este. Hai, să fim oameni serioși, și să nu aducem nimicul în ființă. Speculațiile acestea pot să ne țină mintea ocupată vreo câțiva ani, dar să ajungi la ceva metafizic serios, mă îndoiesc.

Deși, dacă mă gândesc bine, tehnologia informatică are la baza bazelor ei aritmetica (logica) asta binară a lui 1 și 0; 1 fiind prezența semnalului electric, 0 fiind absența lui. Rămâne totuși o absență, o neființă, un nimic practic, devenit ființă doar la nivelul comunicării. Realitatea noastră, poate, că se află la joncțiunea ființei cu neființa, dar nu pentru că nimicul există, ci doar fiindcă este ceea ce este, este și ceea ce nu este, nu este. (ei, într-adevăr, e greu de lucrat cu noțiunea de nimic fiindcă în momentul afirmării ei, este ca și cum i-ai recunoaște prezența). That's it.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 12.09.2010 at 16:48:32.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pomana mortului demna de luat in seama? Yasmina Slujba inmormantarii 46 27.02.2017 15:56:13
Stephen Hawking - Nu Dumnezeu a creat Universul pisi Generalitati 263 30.09.2010 18:04:58
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 122 30.06.2010 19:07:30
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14