Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2010, 14:53:53
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Cred ca fiecare dintre noi a avut macar odata ocazia sa fie contrariat de anumite persooane extrem de evlavioase in timpul slujbelor dar care au o rautate dezarmanta in viata de zi cu zi.
Auzim de foarte multe ori in preajma noastra, sau poate chiar noi am spus-o uneori: “Iert, dar nu uit!!” Ce inseamna iertarea fara uitare?
Stii cum este, de multe ori ierti, mintea insa nu ti-o poti sterge asemenea informatiilor de pe hard disk. Un lucru care mi s-a intamplat frecvent este ca dupa ce cineva mi-a gresit, l-am iertat insa cand mi-a gresit a doua oara atat vechea ura cat si cea noua mi se aprind in suflet. Cred ca asta depinde si de cel care-ti greseste, daca este dispus sa se indrepte sau nu, fiindca altfel poti sa ierti cat oi ierta dar nu ai cum sa uiti, fiindca practic nu te lasa sa uiti. Asta desigur presupunand ca dreptaea este de partea ta, de multe ori ai impresia ca ai dreptate insa s-ar putea ca lucrurile sa nu fie chiar asa.
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Originea omului? scutariusilviu Generalitati 73 03.07.2011 02:38:38
creatia omului dram Din Vechiul Testament 15 18.06.2008 17:43:57
RAUTATEA OMULUI ADUCE SFIRSITUL SAU NU... aretina_58 Umanitare 9 23.12.2007 15:35:20
Libertatea omului Laurentiu Generalitati 0 05.07.2007 10:12:44