Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.09.2010, 09:41:04
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Este adevarat ca de-a lungul timpului, in societate s-a vehiculat ideea ca mamicile de baieti sunt mai rele, respectiv mamicile de baieti cu nurori, cam la aceasta se refera .
Nu cred ca este asa, insa cred ca intr-o oarecare masura aceste mamici se manifesta ceva mai rece, detin un instinct mai accentuat in ceea ce priveste protectia fata de fiu.
Poate este o atitudine normala, daca stam sa ne gandim bine ca femeia are instinctul protectiei mai dezvoltat tocmai datorita darului de-a naste copii, iar barbatul cauta, parca intreaga viata, sa fie dadacit de o mamica , substituind intr-un mod subconstient protectia mamei cu cea a sotiei, dupa casatorie.
Sunt si eu mamica de baietel, nu-mi dau seama cum ma voi manifesta in viata fiului meu cand va fi acesta mare, insa, sper sa nu fiu o soacra acra, desi ma incearca deseori exigenta, si mai sper sa nu-mi dadacesc baiatul pana la maturitate, oferindu-i posibilitatile sa-si intregeasca sensul in viata prin propriile convingeri.
Sunt si nora de soacra numai cu baieti, in aceasta priviinta nu stiu ce sa spun, totul este in regula, nu avem prea multe tangente, poate si datorita faptului ca traim in judete diferite . Dar cred ca daca ar fi sa locuim in aceiasi localitate ( in nici un caz in aceiasi casa ), lucrurile ar fi destul de tensionate si asta pentru ca " baiatul " are mereu dreptate si putere de decizie, chiar daca nu este chiar asa...Bine-nteles ca nu i-as purta pica, parintii gandesc asa cum pot ei, cum au invatat si deprins din propriile familii, cum au fost educati si se comporta ca atare. Dar trebuie pastrata neaparat o oarecare distanta, rationala, altfel capata tendinta de-a pune monopol si de-a comanda in casa fiului ( fiicei ), chiar fara ca acestia sa-si dea seama, iar acesle lucruri nu pot aduce decat dezbinare.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sotul ideal cdiasimi Nunta 231 17.07.2012 10:34:54
Trebuie sa asculte sotia de sotul ei ? zaharia_2009 Pocainta 108 12.05.2012 19:26:11
sotul cel neideal VLCMirela Nunta 138 12.05.2012 12:10:57
ce pot face pentru sotul meu? doinalavinia Generalitati 11 30.01.2012 21:40:47
Cine nu si-a inselat sotul/sotia?? anika12 Nunta 94 26.10.2011 17:16:41