Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2010, 20:39:15
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de chefdejoaca Vezi mesajul
candela electrica poate fi o solutie alternativa a candelei clasice atunci cand suntem plecati de acasa?
se stie ca multe case au ars din cauza ca nu au fost supravegheate candelele / lumanarile.
pentru a elimina un risc ( zic eu destul de serios ) cred ca poate fi folosita aceasta varianta.
nu stiu insa daca o candela electrica are (acelasi) efect ca una "clasica".
personal, ma simt mai bine (in siguranta) daca atunci cand plec, am candela aprinsa, dar nu are cine sa o supravegheze.
voi ce ziceti?
dar nu in stilul de "sariti ca arsi", si patimas, ci la modul civilizat si crestinesc.
Se spune ca ,candela e o jertfa un prinos pe care omul il aduce lui Dumnezeu sau sfintilor ,nu stiu in ce masura curentul un bec poate fi o jertfa.La biserici unde se tin candele cu untdelemn acolo dupa slujba se stinge candela ,si e indicat ca daca se pleaca de acasa pe mai mult de patru ore sa se stinga candela ,pt ca eadevarat s-au intamplat ca sa ia foc casa cuiva de la candela pt ca nu se mai fac din sticla de yena sa reziste la caldura si foc .
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie, profanare sau defaimare? Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 78 07.07.2012 14:57:26
Semnul Sfintei Cruci alinnasser2010 Generalitati 22 30.05.2011 12:06:32
Icoane inedite - Icoane bizantine cu psalti Lujootm Intrebari utilizatori 0 23.11.2010 19:11:55
Săptămâna Sfintei Cruci Carmen FUNIERU Impartasania (Taina Euharistiei) 1 04.09.2010 22:30:41
Semnul Sf. Cruci Mario_25i Generalitati 3 02.11.2007 18:28:45