Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.11.2010, 21:16:41
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Constantin_Stancu Vezi mesajul
Mulțumesc foarte mult pentru interes ! Faptul că ai răspuns dovedește interes pentru
ADEVĂR !
Variantele acestea de interpretare le știu.
Să știi că noaptea aceea de care vorbea Isus la Ioan 9:4, 5 se referă și la noaptea din
parabola cu grâul și neghina. Ideea la care te referi este prea simplu de înțeles. Ea este
implicită, naturală. Nu necesită nici un efort de gândire spirituală! Nu uita că în parabolă
vorbește de o noapte în care Dușmanul a semănat neghina. Evident că acea noapte este
după plecarea Domnului Isus la cer, dar și după ce mor apostolii. Această perioadă este
o perioadă atât de neagră în istoria așa zisei Biserici încât și comuniștii au văzut-o.
Apoi nu ai amintit nimic de acel ceas de pe urmă de la 1 Ioan 2:18! Ce este acel
ceas? Eu la el mă refeream în principal!

Două exemple de cădere a bisericii oficiale (întotdeauna a existat o biserică oficială și una
reală) :
Constantin Cel Mare a ordonat uciderea fiului său Crispus și a soției sale Fausta:

On some date between 15 May and 17 June 326, Constantine had his eldest son Crispus,
by Minervina, seized and put to death by "cold poison" at Pola (Pula, Croatia).[221] In July,
Constantine had his wife, the Empress Fausta, killed at the behest of his mother, Helena.
Fausta was left to die in an over-heated bath.[222] Their names were wiped from the face of
many inscriptions, references to their lives in the literary record were erased, and the
memory of both was condemned. http://en.wikipedia.org/wiki/Constantine_the_Great

Un alt exemplu de care nu sunt sigur. Biserica a asistat la arderea pe rug a lui GHEORGHE
DOJA ?

Arderea pe rug sau spânzurătoarea sunt oare fapte făcute în toiul zilei?
Etc...

Zic și eu! Sunt multe lucruri pe care nu le înțeleg decât atașând o noapte neagră acestei
perioade! Încec să fiu lucid! Nu este vorba de o luptă între noi! Pur și simplu sunt îngrijorat!
Să aveți multă pace!
Inteleg ce spuneti.Si eu incerc sa fiu lucid dar sunt aspecte care depasesc gandirea noastra rationala.Nici eu nu am inteles ca ar fi vorba de o lupta intre noi si nici nu mi-am dorit asta.De exemplu Inchizitia a ars ars destui condamnati in timpul zilei,din ce stiu. Giordano Bruno cred ca a fost executat in plina zi pe Campo de Fiori.Jan Hus cred ca a fost executat tot in timpul zilei.Din ce stiu mai exista si alte exemple care sa invalideze teoria conform careia doar noaptea s-ar fi putut intimpla asa ceva.Ce vreau sa spun este ca inteleg cam ce doriti sa spuneti dar este foarte greu de demonstrat din mai multe puncte de vedere.Inclusiv dpdv teologic.

Va salut si fie ca Cel de Sus sa va caluzeasca pasii

Last edited by Scotsman; 30.11.2010 at 21:20:04.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ascultarea de Biserica - pana unde ? Erethorn Biserica Ortodoxa Romana 30 03.08.2012 14:14:51
O biserica unde se fac cateheze Elenis Generalitati 18 14.04.2011 22:32:33
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 54 12.11.2009 13:54:22