Uite, vezi Ionut 12 ca Dumnezeu ii iubeste pe orfani si pe toti cei care sunt slabi pe lumea asta, daca Dumnezeu il iubeste pe un om oarecare sa stii ca poate ca El iubeste un animalut stand in frig, infometat si care e in pericol poate ca il iubeste mai mult ca pe un om in acel moment, ordinea prioritatilor Lui poate ca se schimba pt. ca Dumnezeu mereu ii iubeste pe cei in greutate, pe cei in necazuri pentru ca El vede ca e suferinta si deznadejde acolo, ca e rugaciune sincera si suflet curat; in vreme ce un bogat isi dezvolta atata viclenie si siguranta de sine ca este urat in fata Lui Dumnezeu; deci Ionut 12, nu mai fii trist, fii sigur ca ai venit pe aceasta lume in acele conditii cu un scop anume, ca nu degeaba te-ai apropiat de Dumnezeu, ca El te iubeste si ca fii sigur ca in viata de apoi cei slabi vor fi cei mai tari si cei saraci cei mai bogati; in Islam, traditia musulmana spune ca indiferent de bunatate sau de rautate toti cersetorii lumii vor fi bogati si vor avea cele mai multe desfatari in Paradis pentru ca Allah este drept, ei cred foarte mult in asta ca cei sarmani vor fi cei mai bogati in Paradis; si eu cred ca la Judecata vom avea mari surprize, posibil ca cel care detine o coroana pe cap in lumea asta sa stea in afara usilor Raiului si cel care sta cu mana intinsa la coltul strazii sa fie pe un tron in rand cu sfintii Lui, sa stii ca Dumnezeu nu judeca ca oamenii, la el lucrurile noastre sunt nimic, zero, toate bogatiile lumii sutn dispretuite si toti bogatii detestati de catre El; saracia este pur si simplu o conditie pentru mantuire, nu se poate sa fii bogat si sa intri in Paradis insa daca vinzi averile si ajuti sarmanii da; nu deznadajdui si daca vrei sa faci scoala poti sa faci si scoala pentru ca si scoala este importanta in viata dar credinta cea mai importanta; nu-ti pierde nadejdea pentru ca pe tine Dumnezeu te iubeste mai mult decat pe oamenii care nu sunt orfani asa ca tine si de aceea oricine te supara il va pedepsi Dumnezeu foarte tare tocmai ca El tine cu orfanul nu cu cel crescut in puf si rasfatat.
|