Citat:
În prealabil postat de claudiu-marius
Faptul ca a fost angajat ca diacon (adica cu stat de plata)nu ar fi o problema insa daca e primit in obstea monahala fara divort pronuntat atunci ar fi ,insa trebuie sa vorbiti cu IPS Gherasim caci dansul e cel care poate pune lucurile in ordine doar dansul Caci PS Emilian ca episcop vicar nu are autoritate decat daca e insarcinat de ierarhul titular sa se ocupe de caz ,in mod normal il paste caterisirea conform canoanelor si randuielilor in vigoare ale BOR dar si exista un mare dar in ceea ce il priveste pe staretul Coziei puterea pe care o are in arhiepiscopie functia (daca mai are alta in afara de staretie)si trecerea in fata ierarhului.Sa aveti rabdare sa stai de vorba pe indelete si sa fiti primita in audienta la IPS Gherasim din cate stiu eu e un om cu suflet si sper sa se rezolve problemele pe care le aveti.Va doresc mult binesi sarbatori frumoase si linistite 
|
Am fost la PS Emilian, i-a propus caterisirea daca nu se indreapta, IPS Gherasim nu-l intereseaza, nu mai primeste audiente decat numai pe cine vrea.Si in plus parintele duhovnic mi-a spus ca dragoste cu de-a sila nu se poate.Am intrebat pe forum pt ca sunt din cei ce mai cunosc statutul BOR.Multumesc tuturor pt raspuns si pt urari.Sarbatori cu pace si bucurie tuturor!