Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2010, 15:39:55
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Sfantul Ignatie Briancianinov, Rugaciune la necazuri si suparari

Am descoperit cu bucurie aceasta "reteta duhovniceasca" a Sfantului Igantie in cartea Doctorului Dmitri Avdeev, Depresia ca patima si ca boala:

Va trimit o reteta duhovniceasca si va sfatuiesc sa folositi doctoria propusa de cateva ori pe zi, mai ales in clipele de mare suferinta, atat a sufletului, cat si a trupului. Nu vor intarzia sa se arate puterea si vindecarea ascunse in doctorie, care la aratare e cat se poate de smerita.
Insingurandu-va, rostiti fara graba, in asa fel incat sa va auziti glasul, inchizandu-ve mintea in cuvinte urmatoarele:

Slava Tie, Dumnezeul meu, pentru necazul pe care l-ai trimis asupra mea.; cele vrednice de faptele mele primesc: pomeneste-ma intru Imparatia Ta!

Rugaciunea trebuie rostita cat se poate de rar. Dupa ce ati spus-o o data, odihniti-va putin. Apoi spuneti-o din nou si iarasi odihniti-va. Continuati sa va rugati cinci sau zece minute pana ce va veti simti sufletul linistit si mangaiat. Pricina linistirii si mangaierii e limpede: harul si puterea lui Dumnezeu se cuprind in slavoslovirea lui Dumnezeu, nu in grairea impodobita si multa.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Ignatie Briancianinov ! Nu se mai poate fara el ! ionion Mari Duhovnici si predicile lor 18 05.01.2014 02:52:55
Rugaciune la necazuri si suparari florentina ionela Intrebari utilizatori 3 01.04.2010 01:01:56
Rugaciune la necazuri si suparari alecsandru Rugaciuni 1 19.04.2008 20:14:06
Sfantul Ignatie Briancianinov eusiatat Despre Biserica Ortodoxa in general 0 02.05.2007 00:12:41
Sfantul Ignatie Briancianinov antiecumenism Despre Biserica Ortodoxa in general 11 24.12.2006 22:41:00