Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2010, 14:39:01
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Phoenix Vezi mesajul
Cred ca multi ar fi de acord ca traiul zilnic in armonie este ceva foarte greu de realizat in ziua de azi. Oriunde intorci capul, rautate, cinism, batjocura, scuipat intre ochi samd. Daca indraznesti sa nu fii de acord cu destrabalarea fara margini deja esti etichetat drept ipocrit, om care nu-si vede barna din ochi, bigot, om plin de ura, frustrat samd.

O gramada de oameni au justificari pentru orice, chiar si pentru atractia sexuala fata de rude de sange. Postam pana de curand pe un forum, si subiectele deschise acolo de diversi, teme de o coloratura extraordinara, includ relatiile intre mai multi parteneri, swinging, sado-masochism si lucruri de genul. Pur si simplu ramai cu gura cascata si cu foarte multa scarba in suflet. Singura trasatura considerata o valoare in ziua de azi este toleranta - toleranta fata de orice, inclusiv fata de avort si deviatiile sexuale. Deschiderea unora fata de felurite practici atat cat si impasibilitatea altora fata de ele, pe sistemul ''cine suntem noi sa judecam'', fac ca aceste lucruri sa intre in sfera banalului. Eu nu cer nimanui sa judece, doar sa nu promoveze.

Peste tot, pe forumuri (afara de cele centrate pe religie) e o avalansa de tineri educati de televizor, care te scuipa in ochi fara motiv, care nu cred in nimic decat in dreptul lor de a ii jigni in mod gratuit pe altii pentru a isi ridica stima de sine. Este debusolant si efortul de comunicare devine practic inutil. Cand ma gandesc ca in mare, oamenii cu care vrand-nevrand intru in contact intr-un domeniu sau altul, sunt asa in intimitatea lor, sub protectia anonimatului, simt ca lumea se duce iremediabil la vale si as vrea sa stau undeva pe varful unui munte, unde e liniste. Desigur ca e mai usor de zis decat de facut. Am renuntat la acea comunitate virtuala pentru ca era ca un fel de Prozac cu efect invers. Ateii sunt din ce mai numerosi si mai agresivi si tendinta pe care o ia lumea este una clara. Mai sunt si tot felul de propovaduitori perfizi ai pacii, care incearca sa convinga pe un ton dulceag ca acceptarea adulterlui este daruire, ca acceptarea deviatiilor sexuale va face lumea mai buna samd. Este dureros cata lume pune botul la minciunile lor.

Intrebarea mea este cum poate un om normal sa isi mentina moralul ridicat printre atatea persoane de genul, sa se poarte civilizat cu ele (rabdarea omului nu e nesfarsita...) si sa nu se lase descurajat de numarul din ce in ce mai mare de indivizi fara limite.
Si eu m-am gandit des la acesten aspecte.Am citit odata o predica a unui anglican,John Charles Ryle,care,in opinia mea,a sintetizat bine atat situatia cat si solutia.

,,Vreau să fiți liberi de această sclavie,sclavia dependentei de parerea celor din jur. Vreau ca fiecăruia dintre voi să nu-i pese de părerile oamenilor, atunci când calea datoriei e clară.

Gândiți-vă cât de irațională e teama de oameni. Cât de puțin durează ostilitatea oamenilor, cât de puțin rău vă poate face."Dar cine ești tu, ca să te temi de omul cel muritor și de fiul omului, care trece ca iarba, și să uiți pe Domnul, care te-a făcut, care a întins cerurile și a întemeiat pământul?" (Isaia 51:12-13). Cât de nerecunoscătoare este această teamă.Rupeți aceste legături, aruncați aceste lanțuri care vă leagă.Să nu vă rușinați niciodată să-i lăsați pe oameni să vadă că vreți să mergeți în cer. Să nu considerați o rușine atunci când arătați că sunteți slujitorii lui Dumnezeu. Nu vă temeți niciodată să faceți ce e bine.

Amintiți-vă cuvintele Mantuitorului: "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă" (Matei 10:28).

Fiți plini de curaj. Nu vă îngrijorați ce va spune sau ce va gândi lumea: nu veți fi întotdeauna împreună cu ei. Poate un om să vă mântuiască sufletul? Nu.Oare omul va fi judecătorul vostru în marea și înfricoșătoarea zi a Judecății? Nu.Oamenii nu pot face astfel de lucruri. Atunci "Nu te teme de ocara oamenilor și de batjocura lor să nu te înfricoșezi".(Isaia 51:7).

Sufletul vostru e etern. El va trăi veșnic. Lumea și tot ce conține ea va trece - fermă, solidă, frumoasă, bine organizată cum este, lumea va avea un sfârșit. "Cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde" (2 Petru 3:10). Lucrările oamenilor de stat, ale scriitorilor, pictorilor, arhitecților, toate au o viață scurtă: sufletul vostru vă trăi mai mult decât toate acestea.

Încercați să înțelegeți că sufletul vostru este singurul lucru pentru care se merită să trăiești. Este partea din voi la care merită întotdeauna să vă gândiți în primul rând. Nici un loc, nici o slujbă nu e bună pentru voi, dacă vă rănește sufletul. Nici un prieten, nimeni nu merită încrederea voastră, dacă privește cu neseriozitate la îngrijorările sufletului vostru.

Cel care vă rănește pe voi, proprietatea voastră, caracterul vostru, vă face un rău temporar. Adevăratul vostru dușman este cel care uneltește să vă distrugă sufletul.

Gândiți-vă pentru o clipă de ce v-ați născut în această lume. Nu doar ca să mâncați și să beți, să vă satisfaceți dorințele firii, nu doar să vă îmbrăcați trupul și să urmați poftele acestuia oriunde v-ar conduce, nu doar să munciți, să dormiți, să râdeți, să vorbiți, să vă bucurați de viață și să nu vă gândiți la nimic altceva decât la timp. Nu,ați fost meniți unui scop mai înalt decât aceste lucruri. Ați fost așezați aici ca să vă pregatiti pentru veșnicie. Trupul vostru a fost intenționat să fie doar o casă pentru spiritul vostru nemuritor. E o sfidare a scopurilor lui Dumnezeu să faceți așa cum fac mulți - să faceți sufletul vostru un slujitor al trupului, nu trupul un slujitor al sufletului.

Puneți sufletul vostru nemuritor înaintea ochilor minții voastre.Credeți-mă, vine ziua când sufletul va fi singurul lucru la care se vor gândi oamenii, iar singura întrebare importantă va fi: "Este sufletul meu pierdut sau mântuit?"

Aveti aici un link catre un articol cu privire la Gandirea patristica.Sper sa va ajute.

Last edited by Scotsman; 27.12.2010 at 14:41:27.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pierdut intr-o lume mare .... Sniper Intamplari adevarate 12 24.08.2016 15:56:50
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Despre lume si lepadarea de lume buiacu gabriel Intrebari utilizatori 12 10.08.2010 11:27:11
ce facem asa verona Biserica Ortodoxa Romana 2 02.02.2007 19:12:09