![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un psalm al lui David probează existența lui Lucifer atunci când arată că Fiul Tatălui ceresc este născut din Tatăl mai înainte de toți vecii, așadar înainte de crearea îngerilor și a lui Lucifer: „Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru strălucirile sfinților Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut". (Psalm 109,3) Proorocul Isaia, vorbind despre căderea împăratului Babilonului, o asemuiește cu căderea lui Lucifer - denumit de el „fecior al dimineții”, aspirant la supremația absolută, echivalentă cu cea a lui Dumnezeu și, evident, mai presus decât toate celelalte „stele” surori (îngerii): „Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineții! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri! Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi așeza jilțul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălașul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte. Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi". Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!" (Isaia, 14,12-15) Însuși Domnul Iisus, comentând izbânzile celor 70 de ucenici asupra demonilor, pe care îi numește „duhuri” necurate, asemuindu-i cu șerpii și scorpiile, le compară înfrângerea cu fulgerătoarea cădere din cer a primului înger: „Și le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer.” (Luca 10,18) Last edited by mariamargareta; 02.01.2011 at 00:34:37. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noua teorie despre univers ! | iuliu46 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 19.06.2012 15:58:20 |
Despre univers... | Prior of ORI | Generalitati | 229 | 17.06.2011 12:50:10 |
A aparut iPad-ul. | laurschepsis | Stiri, actualitati, anunturi | 21 | 13.02.2010 22:03:05 |
Univers ORTODOX | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 21.01.2010 20:17:46 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|