Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2011, 01:00:15
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Spiritismul și diavolii pucioșești

Mai multe texte ale al pucioșilor vorbesc despre niște experiențe prin care ei vorbesc cu morții ca la telefon (“telefonul duhovnicesc” fiind mediumul Verginica). Iată două asemenea texte:

1. Primul text. Aici intermediar între duhul care se legitimează drept “Dumnezeul” Pucios, duhul mortului Mihail și oameni este duhul care își ia numele arhanghelului Mihail:

Iată-l pe Mihail, iarăși vine, însoțit de Mihail arhanghelul.
- Fiul Mihaile, vorbește cu mama ta. Îndrăznește și vorbește.
În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Așa, Mihaile, ai învățat să te închini.
- Mamă, mă cunoști tu pe mine? Mamă, eu sunt Mihail, care vorbesc prin telefonul duhovnicesc. Nu-mi pare rău că am plecat din lume, că m-am mutat de pe pământ la cerul sfânt[...]

Când voi împlini șapte ani,să mă scoți și să eliberezi zidurile și să mă bagi în pământ. Auzi, mamă? Și învață și pe altcineva că piatra e grea, și greu de văzut. Nu este de la Dumnezeu ca omul să-și facă mormântul său cu piatră. Acum, mai e cum mai e sufletul, dar la judecată se alege[…]

Mamă a sosit timpul să ne despărțim[...]

Nenea Mișu, apropie-te de telefon. Ai grijă de mama mea, întărește-o și pe mama mea. Eu sunt un fiu ucis de tâlhari. Cu greu m-am despărțit de trup. ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 24 mai / 6 iunie 1974)

2. Al doilea text. Aici, intermediar între oameni, duhul mortului Mihail și duhul care se legitimează drept “Dumnezeul” Pucios este duhul care își ia numele arhanghelului Rafail:

“…- Rafaile, du-te și adu pe fiul răposat, Mihail, la mama lui ca să vorbească.
Fiule Mihaile, o vezi pe mama ta? Privește-o bine, că ea nu te vede pe tine; lucrul acesta nu se poate. Daniele, să auzi și tu vocea acestui tânăr și să deosebești duh, de Duh. Prin Duhul Meu vorbește Mihail și grăiește mamei sale.[…]
- Mamă, mult iubește Dumnezeu pe vasul Său prin care eu îți vorbesc ca la telefon, dar plânge Dumnezeu de el, că e supărat de cei ce-l lovesc și nu-l prețuiesc. Păstrați acest telefon, că mare valoare are între cer și pământ, între morți și vii. Păstrați-l și apărați-l.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 22 iulie/ 4 august 1974)

Sunt oare, aceste texte, vorbiri ale duhurilor morților și ale arhanghelilor, sau sunt de la diavoli vorbitori care se prefac a fi arhangheli și duhuri ale morților?

Spre deosebire de duhuri, oamenii implicați se pot identifica. Personajele scenetei sunt:
- mama lui Mihail, cel care a murit;
- Nea'Mișu (pe numele său real, Dănciucă Gheorghe, alias "păstorul Daniel");
- telefonul (vasul) Verginica - pe numele său real, Virginia Tudorache-Stoica:
- figuranți, public ocazional.

Last edited by mariamargareta; 16.01.2011 at 01:11:53.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noua teorie despre univers ! iuliu46 Stiri, actualitati, anunturi 2 19.06.2012 15:58:20
Despre univers... Prior of ORI Generalitati 229 17.06.2011 12:50:10
A aparut iPad-ul. laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 21 13.02.2010 22:03:05
Univers ORTODOX cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 21.01.2010 20:17:46
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 19:14:48