![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai multe texte ale al pucioșilor vorbesc despre niște experiențe prin care ei vorbesc cu morții ca la telefon (“telefonul duhovnicesc” fiind mediumul Verginica). Iată două asemenea texte:
1. Primul text. Aici intermediar între duhul care se legitimează drept “Dumnezeul” Pucios, duhul mortului Mihail și oameni este duhul care își ia numele arhanghelului Mihail: “ Iată-l pe Mihail, iarăși vine, însoțit de Mihail arhanghelul. - Fiul Mihaile, vorbește cu mama ta. Îndrăznește și vorbește. În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Așa, Mihaile, ai învățat să te închini. - Mamă, mă cunoști tu pe mine? Mamă, eu sunt Mihail, care vorbesc prin telefonul duhovnicesc. Nu-mi pare rău că am plecat din lume, că m-am mutat de pe pământ la cerul sfânt[...] Când voi împlini șapte ani,să mă scoți și să eliberezi zidurile și să mă bagi în pământ. Auzi, mamă? Și învață și pe altcineva că piatra e grea, și greu de văzut. Nu este de la Dumnezeu ca omul să-și facă mormântul său cu piatră. Acum, mai e cum mai e sufletul, dar la judecată se alege[…] Mamă a sosit timpul să ne despărțim[...] Nenea Mișu, apropie-te de telefon. Ai grijă de mama mea, întărește-o și pe mama mea. Eu sunt un fiu ucis de tâlhari. Cu greu m-am despărțit de trup. ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 24 mai / 6 iunie 1974) 2. Al doilea text. Aici, intermediar între oameni, duhul mortului Mihail și duhul care se legitimează drept “Dumnezeul” Pucios este duhul care își ia numele arhanghelului Rafail: “…- Rafaile, du-te și adu pe fiul răposat, Mihail, la mama lui ca să vorbească. Fiule Mihaile, o vezi pe mama ta? Privește-o bine, că ea nu te vede pe tine; lucrul acesta nu se poate. Daniele, să auzi și tu vocea acestui tânăr și să deosebești duh, de Duh. Prin Duhul Meu vorbește Mihail și grăiește mamei sale.[…] - Mamă, mult iubește Dumnezeu pe vasul Său prin care eu îți vorbesc ca la telefon, dar plânge Dumnezeu de el, că e supărat de cei ce-l lovesc și nu-l prețuiesc. Păstrați acest telefon, că mare valoare are între cer și pământ, între morți și vii. Păstrați-l și apărați-l.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 22 iulie/ 4 august 1974) Sunt oare, aceste texte, vorbiri ale duhurilor morților și ale arhanghelilor, sau sunt de la diavoli vorbitori care se prefac a fi arhangheli și duhuri ale morților? Spre deosebire de duhuri, oamenii implicați se pot identifica. Personajele scenetei sunt: - mama lui Mihail, cel care a murit; - Nea'Mișu (pe numele său real, Dănciucă Gheorghe, alias "păstorul Daniel"); - telefonul (vasul) Verginica - pe numele său real, Virginia Tudorache-Stoica: - figuranți, public ocazional. Last edited by mariamargareta; 16.01.2011 at 01:11:53. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noua teorie despre univers ! | iuliu46 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 19.06.2012 15:58:20 |
Despre univers... | Prior of ORI | Generalitati | 229 | 17.06.2011 12:50:10 |
A aparut iPad-ul. | laurschepsis | Stiri, actualitati, anunturi | 21 | 13.02.2010 22:03:05 |
Univers ORTODOX | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 21.01.2010 20:17:46 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|