Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2011, 21:50:00
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alyna26 Vezi mesajul
draga mea, sa ai grija de trup nu inseamna absolut deloc sa excluzi sufletul, chiar deloc. iar ca sa te dedici trup si suflet, poti sa te calugaresti, dar noi aici vorbim de un om obisnuit, care traieste intre oameni, putem foarte bine sa-l slujim pe Dumnezeu si in viata de fiecare zi si in acelasi timp sa nu ne excludem din societate prin atitudine sau fapte. Dumnezeu si societatea in care traim nu se exclud reciproc. Iisus cand a fost pe pamant, nu ne-a indemnat sa ne ducem toti in pustie sau intr-o manastire, din contra, daca iti aduci aminte, a stat cu cineva la masa si a baut vin. mai mult decat atat, iti spun si tie si mai spun cuiva care scria mai inainte, va amintiti cat de mult a iubit-o Dumnezeu pe Maria Magdalena, femeia considerata usuratica si care se machia si-si traia viata? a fost singura care l-a spalat pe picioare si i le-a uscat cu parul ei. pe cand preotii la care era invitat, nu au facut asta, desi cu gura il preamareau pe Dumnezeu si se dadeau sfinti. Incercati sa nu mai judecati dupa aparente si sa priviti cu ochii sufletului, pentru ca Dumnezeu asta face. nu se uita la noi si face deosebiri, a tu esti catolic, te iubesc mai putin sau a tu esti machiata, tatuat, n-ai ce cauta in casa mea. si sa stii ca Fericire cand a scris ce a scris mai inainte nu se dadea smechera si nici atacurile astea personale nu dau bine. incerca sa explice cu alte cuvinte ceea ce am incercat si eu sa spun, credinta si iubirea pentru Dumnezeu le porti cu adevarat in suflet. si inca ceva, cand spuneam de fluturasul acela, era o nota de umor acolo, pacat ca na-ti sesizat-o; incercati sa nu mai fiti asa de inchistati, pentru ca cativa de aici va asemanati comunitatilor acelea de amish americane, foarte inchise si care nu accepta societatea in care traim.
singurul lucru care nu l-ai"prins"in relatia cu Maria Magdalena,a fost faptul ca ea s-a POCAIT pe loc,in momentul intalnirii cu Iisus,acea femeie simpla,pacatoasa,a fost strafulgerata de sfiintenia,simplitatea si stralucirea Mantuitorului si in sufletul ei s-a produs un cutremur al constiintei-a realizat ca numai printr-o traire curata,DEPARTE de pacate,de VIATA EI DE DINAINTE,numai astfel va putea fi aproape de cel ce il iubea!!!
Aceasta Maria Magdalena,era prostituata tinutului-ea a intrat in istorie,si este pilda pt toti aceia care se caiesc si se schimba,care-si lasa in urma modul de viata trait desucheat;aceasta femeie,nu si-a mai continuat ocupatia de pana atunci,si deci si-a schimbat si modul de"afisare",a devenit simpla,neimpopotonata,neimpodobita cu nimic.

Maria Magdalena pot fi eu,poti fi tu-in mod metaforic ,desigur-acest exemplu al pocaintei poate atinge pe oricine,pe durata vietii lui,cu conditia sa realizeze ca a gresit,si sa se schimbe din acel minut,dar schimbarea vine radical,deoarece ai revelatia adevaratelor valori,din minutul acela.

Societatea este impartita,dintotdeauna a existat Bine si Rau,sau buni si rai...nu cred ca iti dau dreptate cand spui ca traim in societate si trebuie sa ne dam cu ea!Trebuie sa avem propriul nostru echilibru,si sa discernem intre bine si rau,intre indivizi rau intentionati sau bine intentionati;din ceea ce spui,ar fi corect sa ne lasam in baza instictului de turma sa ne calauzeasca,si daca ai vazut prin peisaj ceva in mod insistent,sa faci si tu la fel,pe baza faptului ca este foarte des intalnit...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
este un pacat sa emigrezi? bmadalin Generalitati 308 28.09.2017 20:53:03
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31