![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa reiteram un pic: - Eu am zis: Daca ma uit in Geneza, mai intai a fost creat omul. Da ? Apoi zice Biblia ca: "Si a sfarsit Dumnezeu in ziua a sasea lucrarea Sa, pe care a facut-o; iar in ziua a saptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a facut. Si a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca intr-insa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a facut si le-a pus in randuiala." DEci, a mai creat ceva sau nu dupa om ? Ca Geneza zice ca Dumnezeu n-a mai facut altceva, decat ca s-a odihnit. Ati zis corect, a binecuvantat si a sfintit ziua a saptea. Dar lui Adam nu i-a dat nici o porunca cu privire la ziua aceasta, ci doar i-a spus ca nu are voie sa manance din pomul cunoasterii binelui si a raului. Prin exemplu ? Da, Dumnezeu s-a odihnit, dar iata, lui Adam nu-i zice nimic de nici o odihna. - Dvs. ati replicat: I-a spus doar atât și apoi au stat ca muții (Doamne iartă-mă) câteva sute de ani? Cum vă imaginați dvs. că binecuvântează și sfințește Dumnezeu? Doar stropește cu aghiazmă (aia care vorba românului nici nu strică, nici n-ajută) sabatul și gata? - Eu am zis: Eu zic ca sunteti un bun evreu, caci la intrebarile mele referitoare la afirmatiile dvs. imi raspundeti cu intrebari. Eu nu-mi imaginez nimic in legatura cu ce si cum face Dumnezeu. Eu am vazut in dvs. o siguranta si o cunoastere mai detaliata a unor lucruri, si speram sa imi dati raspunsuri temeinice, iar nu intrebari ironice. Daca nu scrie in Biblie ce i-a mai zis Dumnezeu lui Adam, de ce sa ne dam cu presupusul in aceasta privinta ? [[Adica : de ce imi ziceti ca doar nu au stat ca mutii _ adaugata azi.]] Daca merg pe principiul dvs. care reiese de aici,[[ ca Dumnezeu i-a dat si alte porunci lui Adam _ adaug acum ]] pot sa ma dau de partea celor care argumenteaza duminica drept zi a odihnei crestine, dandu-mi cu presupusul ca Hristos si apostolii nu au stat ca mutii si nu au zis si facut doar cele scrise in Biblie. Mai ales ca in incheierea evangheliei dupa Ioan zice clar ca mai sunt si multe alte lucruri pe care le-a facut Iisus si care nu sunt scrise acolo. Deci, de ce sa nu fi facut Iisus si conversia zilei de odihna din ziua sabatului ebraic in duminica crestina, iar aceasta sa fie mentionata doar la "multe alte lucruri facute de Hristos, care nu s-au mai scris in cartile Noului testament" ? Ca doar ne putem da cu presupusul, ca in cazul conversatiilor dintre Dumnezeu si Adam, nu ? - Dvs. ati raspuns: Citat:
Eu nu-s tehnocrat versat si in probleme spirituale; daca eram versat cum ziceti, nu mai eram acum pe acest forum, ci in conducerea vreunei mari biserici neo-protestante, fie ea baptista, adventista sau penticostala... Era posibil sa fiu seful dvs. religios...:D Cat despre diferente, eu nu sesizez unele, dvs. nu sesixati altele...fiecare are propriul lui sistem de referinta... Legat de "nota de subsol" : Dvs. considerati ca in Biblie unele versete sunt de rang superior si altele de rang inferior ? Unele sunt text recept si altele sunt note de subsol ? In acest caz, cred ca ortodocsii au o mai mare consideratie fata de Biblie decat dvs.... fara suparare. Ce reguli religioase ii impune Dumnezeu lui Adam ? Ii impune doar o lege morala: sa nu pui mana si gura pe pomul ala. Ce religie rezulta de aici ? |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|