Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2011, 13:42:12
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Având niște semințe feministe în ființa mea, m-am gândit de ce nu e egalitate între sexe nici măcar în religie. Apoi mi-am dat seama că-mi doream ca bărbatul să facă totul și să deschidă ușile și să vorbească frumos și să care ce-i mai greu și să asculte și să aducă bani în casă. Atunci mi-am dat seama că-i echitabil ca bărbatul să protejeze femeia, să fie un gentleman, iar femeia să-l asculte pe bărbat. Ce voiam eu era prea mult.

Dar sunt de acord ca femeia să fie supusă, numai și numai dacă bărbatul o respectă, e finuț și iubitor cu ea. Dacă-i un bădăran atunci nu merită ascultare.

Din păcate în istorie bărbații au abuzat de puterea lor, femeia trebuia să fie supusă, iar bărbatul s-o bată, s-o înșele. Dacă ea înșela era umilitor, dacă el înșela, era cel mai tare. Asta nu-i echitabil. Din această cauză și cred că a apărut feminismul.
Ce inseamna aceasta supusenie... practic?

Intr-o relatie normala nu isi poate avea loc un asemenea concept ( si nu voi crede niciodata altceva, orice mi-ar spune cineva )...si atunci cand vorbesc de o relatie normala, ma refer strict la casatoria cu un barbat gentleman, finut si extrem de iubitor!!!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blesteme...mit sau realitate?!? ioana30 Generalitati 40 02.10.2012 17:47:06
Lilith,mit sau realitate? mihaitzaneicu Generalitati 8 18.01.2012 12:14:31
Destin...realitate sau mit?! ioana30 Generalitati 13 30.10.2010 13:11:08
Manastirea Frasinei, realitate. Cezareu Rugaciuni 2 01.03.2009 21:05:13