![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si de fapt, m-am razgandit: Nu stiu, poate ca nu este bine sa tulburi apele uneori, dar mi se pare ca aici am atins un punct nevralgic. Mi se pare ca este o propblema cu noi ortodocsii daca ne consideram detinatorii absoluti ai adevarului si al binelui, iar pe ceilalti stapaniti de draci. Am dat peste aceasta atitudine pe acest thread mai abitir decat pe celelalte. Poate totusi merita putina tulburare a apelor pentru a se discuta despre asta. Tocmai azi, in dumnica vamesului si fariseului.. Fariseul credea ca este bun pentru ca respecta niste reguli ritualice, si isi permitea sa il judece pe vames. Ei uite, ca Dumnezeu mai mult i-a placut rugaciunea vamesului. Si uite, na, ca Hristos admira credinta sutasului si a cananeencei, care nu erau 'ortodocsi' (mutatis mutandis). Veti spune ca au devenit mai apoi crestini (legenda nu spune), dar Hristos le lauda credinta inainte.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|