Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Și dumneavoastră nu ați observat că în lume sunt mai mulți cu aceeași concepție exprimată de mine ?
De când a devenit criteriul cantitativ o măsură a Adevărului ? Sau, dacă preferați, vă pot spune câți catolici sunt pe glob vs. câți ortodocși :)
|
Nu inteleg ce spuneti. Era vorba de BO, nu de cate rataciri sunt in lume si ce parere are fiecare. Dvs. spuneti ca BO are aceeasi conceptie ca a dvs., iar eu am spus ca nu. Nu ma intereseaza conceptia dvs. daca e gresita si cati o sustin.
Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Nu e o noutate, e pur și simplu paranoia. Mergeți duminică la slujba catolică și spuneți-mi dacă vă simțiți "cucerit".
Sau, dacă prin "a cuceri lumea" înțelegeți "a răspândi în toată lumea Evanghelia lui Isus Cristos", în conformitate cu porunca expresă a Mântuitorului, atunci aveți dreptate.
|
Ati devenit catolic dar se pare ca nu cunoasteti istoria BC. Daca nu stiti BC chiar si-a cerut scuze pentru ce a facut in trecut, prin papa. In tarile ortodoxe ocupate de catolici acestia au "convins" pe ortodocsi sa treaca la catolicism (Polonia in Ucraina, Austria in Transilvania, Ungaria ortodocsii de acolo). Am dat un mesaj in care inainte de conciliul Lyon papa ii zicea imparatului Constantinopolului ca ori trec sub ascultarea lui ori vin peste ei.
In rest, ideile dvs. personale, conceptiile ecumeniste sau ce crede BC nu le puteti spune cu titlu de adevar. In primul rand nu ma intereseaza, in al doilea aici pare a fi un forum ortodox, deci prevaleaza conceptiile ortodoxe, nu cele catolice, personale, adventiste sau budiste. Desigur, fiecare isi poate expune ideile si parerile, precum si credinta proprie.