Citat:
În prealabil postat de AlinB
Sper ca n-ai sa zici ca nici astia nu stiu medicina.
Din pacate, asta e realitatea, termenul de AIDS a fost consacrat de HIV.
|
Nu spun ca ei nu stiu medicina, insa acelea sunt doar niste siteuri si contin mult mai putine informatii decat contine un tratat de farmacologie de 1800 pag. Ideea este ca, intr-adevar, in majoritatea cazurilor virusul HIV este cel care declanseaza boala. Insa, privind dpdv farmacotoxicologic, trebuie luati in vedere toti factorii care pot provoca acest sindrom (pt a se intelege mai bine ce medicamente se administreaza si cum trebuie acestea sa functioneze). Si atunci, prin cercetari aprofundate, reiese ca exista si factori carentiari, factori toxici (droguri, alcoolism cronic, exces de nicotina), precum si factori iatrogeni/medicamentosi (unele antibiotice, corticosteroizi) care distrug sistemul imunitar si astfel se instaleaza sindromul numit SIDA. Nu vorbesc aiureli. Sunt student la facultatea de farmacie, iar ceea ce spun aici sunt informatii date de catre profesorul nostru la curs.
Nu vreau sa dau informatii eronate, insa asta e adevarul. Personal, iubesc farmacologia si am studiat f mult si in plus. Crede-ma ca spun adevarul.
Definitia pe care o vei gasi pe toate site-urile va fi cea pe care ai dat-o tu, insa exista informatii ce nu pot fi gasite pe internet, iar pt a avea acces la ele fie trebuie sa ai in biblioteca tratate de specialitate, fie trebuie sa inveti intr-un domeniu ce se ocupa de medicina si farmacie, respectiv boli si medicamente.
Si acuma trebuie sa plec, tre' sa ajung la fac. Azi am de facut o expertiza la toxicologie:| Doamne-ajuta!