Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2011, 16:40:07
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sigur ca exista catehismul ortodox, trebuie sa stim in ce credem Iata aici pe cel scurt: http://www.credo.ro/catehism.php Exista si mai detaliat, era si pe site-ul Patriarhiei (din ce stiu e alcatuit de parintele Cleopa).
Iar despre pacatul homosexualitatii chiar parintele Cleopa spune in canoanele pentru pacate, in cazul sodomiei se da 20 de ani oprire de la impartasanie si la fel si pentru "cu dobitoace". Mai mare e doar uciderea de voie, 25 de ani (fara voie este 10 ani).
Acela e o incercare a celor de la siteul de credo de a face asa un rezumat al invataturii crestine ortodoxe.
Dar credinta crestin ortodoxa fara insuflare de la Duhul Sfant si fara a fi sufletul transfigurat si transfigurat etc de Duhul Sfant nu se intelege.
Eu nu pretind ca am inteles credinta crestin ortodoxa,dar nu am observat sa se zica de aceasta boala sufleteasca si trupeasca (sodomia) ca ar fi cea mai grea din toate.
Apoi iar nu am vazut pe parintele Cleopa sa zica ca se da 20 de ani la cei care ar suferi de aceasta boala oprire de la Sfanta Impartasanie,unde ai vazut fratia ta scris asa ceva,de parintele Cleopa?

Ia ma vezi fratia ta la canoanele Sfantului Vasile cel Mare,canonul 7 se refera la "stricatorii de parte barbateasca" adica la cei care violeaza barbati,dar nu la homosexuali care se impreuneaza unul cu altul de bunavoie,pentru care e canonul 62,care ce zice?
Ca se da aceeasi oprire de la Sfanta Impartasanie pentru acest pacat ca si pentru pacatul adulterului:
" 62 Vasile cel Mare
OSÂNDA DESFRÂULUI CU BĂRBAȚI
Celui ce a arătat imoralitate în cele bărbătești i se va hotărî timpul de penitență ca celui ce nelegiuiește întru adulter."

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
castrarea pedofililor miti29 Generalitati 108 19.07.2012 07:00:46
Vindecarea Homosexualilor cozia Homosexualitatea 184 28.10.2009 23:53:13
anunt pt brasov laurabv_21 Muzica Bisericeasca 0 07.03.2007 15:33:49
anunt catre oamenii din brasov laurabv_21 Stiri, actualitati, anunturi 0 27.02.2007 10:44:36