Citat:
În prealabil postat de anita
In Bucuresti salariile chiar daca sunt un pic mai saltate si cheltuielile sunt pe masura ,de ex.transportul in comun ,in provincie nefiind necesar intotdeauna.
Daca toata lumea ar face facultate unde s-ar ajunge?
E nevoie si de constructori ,de lacatusi ,mecanici ,vanzatori.
E adevarat ca saracia de multe ori e cauzata si de nemunca si vicii.
La tara mai ales daca ai putin pamant poti cultiva legume si poti trai din asta.
Dar oamenii tot saraci raman.
Dar unde e credinta e si ajutor ,de altfel nu spune psalmistul "cel ce ridici pe cel lipsit din gunoi" ?
Iov isi pierduse toate averile si le-a dobandit intreit datorita unei credintei foarte mari.
|
La Bucuresti viata este mai scumpa, adevarat, dar nu din pricina costurilor transportului in comun, al alimentelor, combustibilul auto, sau a intretinerii pt ca acestea sunt la fel ca in provincie, as indrazni sa spun ca sunt mai mici la Bucuresti. Eu compar Bucurestiul cu "provincia" Brasov... unde pretul unui bilet este RAT este 1.5 lei pe cand la Bucuresti este, daca nu ma insel, 1.3 lei sau cel mult 1.5. Nu stiu biletul de metrou cat costa dar nu cred ca mai mult de 1.5 lei. Un abonament rat pe toate liniile, la Bv. costa 80 lei / luna. Alimentele sunt la acelasi pret asta stiu ca fiica mea locuieste temporar la Bucuresti. De asemenea, intretinerea este mai ieftina la Bucuresti decat la Bv.
La capitala este mai scumpa viata de lux. Adica: calatoria cu taxi, iesitul in oras la o cafea sau un ceai, in general distractiile... hainele de firma, etc.
Cat priveste "norocul" celor din provincie care pot merge si pe jos, este discutabil... Nu toate "provinciile" sunt de suprafete masurabile cu piciorul. Desi ideia este buna, mersul pe jos mentine conditia fizica, sanatatea... Dar ce ne facem noi cei care lucram in afara orasului. Eu, de ex, schimb doua autobuze pana la serviciu. Nu-mi pot sa merg pe jos...
Iar viata la tara pt a economisi, este greu de imaginat. Vorbesc doar cei care nu au trait la tara. O gradina de legume, cateva gaini si un porc nu-ti rezolva problemele traiului, nici macar problemele alimentatiei nu sunt rezolvate traind la tara.
Suntem multi saraci, mai saraci decat stim. Saracia asta a noastra nu ne este de lauda dar nici de rusine. Oamenii nu pasesc in lume pe picior de egalitate. Egali suntem doar in fata lui Dumnezeu. Altfel nu. Suntem urati sau frumosi fizic, suntem sanatosi sau bolnaviciosi, prosti sau urati, talentati sau nu, bogati sau saraci, curajosi sau fricosi. Numai Dumnezeu stie dece suntem atat de diferiti unii de altii. Ceea ce trebuie sa avem, indiferent de conditia sau pozitia noastra in societate, este DEMNITATEA si iubirea de natie.