![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Hristos S-a inaltat! Am zis sa deschid acest subiect mai mult pentru a avea un loc in care sa-mi exprim mahnirea si totodata surprinderea cum religia parc-a devenit un subiect tabu, sau ma insel?
Ma intriga cum, in general, oamenii nu-L mai includ si pe Dumnezeu in viata, planurile, in vorbe sau macar in atitudinea lor. Ma uit cu groaza la ce e in jurul meu, cum colegii au un comportament nefiresc fata de profesori, carmuitorii nostri in perioada proaspata a vietii, dar mai ales fata de Dumnezeu. Cum mazgalesc caietele de religie, cum scrijilesc cu pixul fata Atotputernicului, cum iau in deradere zilele de Post, de Duminica; asemenea fariseilor care s-au imbracat cu haina urii si a dispretului, si L-au rastignit pe Domnul; asa si in ziua de astazi Il rastignim pe Crucea rabdarii si a mahnirii. Mai vedeti voi oameni sa se insemneze cu semnul Sfintei Cruci atunci cand isi poarta pasii prin fata unei biserici, unei troite... Ba mai mult, deja nu mai e "la moda" nici la tara sa fie folosita ca formula de salut "Hristos a inviat", si tin minte ca ani in urma doar asta aveam pe buze cand intalneam vreun trecator, si primeam raspunsul cu o oarecare emotie. Imi zic in sine, "acesta este unul dintre semnele venirii Apocalipsei" caci n-a zis Insusi Domnul ca atunci cand nu va mai fi iubire intre oameni, va veni Sfarsitul? Intamplare de astazi... Un tanar le spune insotitorilor sai cu un smintit zambet pe chip, si, cred, cu impresia ca era "interesant" si la curent cu acel filmulet de pe internet, aratand catre un preot imbracat in vesmintele sale "Uitati-l, ma, pe batman! (hahaha)" Un alt exemplu ca nu mai avem frica de Dumnezeu! Stiti ce mi-ar placea, ... sa ma fi nascut cu multi ani in urma, pe cand lumea respecta spusele Domnului, sarbatorile, cand faptul de a crede in El nu era un lucru ciudat sau iesit din comun. *bine, acum multi ani era razboi... pot spune ca din punctul asta de vedere, sunt norocoasa, dar nu mai e mult si pana la al treilea razboi mondial* Va rog, spuneti-va parerea. Astept. Doamne ajuta! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Credinta | ioana_ema | Generalitati | 32 | 27.06.2013 15:14:27 |
Credinta | Guru inc. | Generalitati | 32 | 30.06.2011 01:13:22 |
credinta | daniel7 | Resurse ortodoxe on-line | 6 | 26.06.2008 23:52:09 |
credinta | erzbet | Generalitati | 35 | 13.03.2007 18:33:23 |
|