Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2011, 12:52:16
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mai intai incerc sa pricep si eu cauzele pentru care vrei sa te desparti.
Cineva enumera aici unele f.dure, de parca trebuie sa ajungi neparat la bataie ca sa nu mai poti trai cu un om.
Spui ca nu este vina lui, ci a ta.

1. De cat timp sunteti casatoriti?
2. V-ati casatorit din iubire, sau din alte motive?
Poate ca nu-l (mai iubesti)...Poate ca este altul...
3. Poate ca nu ai stiut dinainte ce inseamna cu adevarat sa fii sotie de preot.
Te-a sfatuit cineva? Te-a invatat cineva ceva in sensul asta?
Poate ca iti este greu sa duci viata asta, poate ca el este prea sever in cerinte?

Parerea mea este sa discuti mai intai cu el deschis, tot ceea ce te framanta. Poate ca gasiti o solutie, un drum pozitiv.
Pe urma trebuie ca macar el sa aibe un duhovnic (bun). Mergi si vorbeste cu acesta. Intreaba-l tot.
Si in final este episcopul de care apartine preotul si care te poate invata.
Poate ca se gaseste o solutie.
Si eu am auzit de situatii in care s-au despartit din "vina" ei si episcopul l-a sprijinit pe preot si nu l-a pierdut de slujirea sa.

Cred ca exista multe casnicii de preot care nu functioneaza bine, in primul rand din cauza premizelor.
Cand vad ca multe fete vor neaparat sa se marite cu un preot, ca ar fi el un zeu, o perfectiune, ma bufneste rasul ca sa nu plang. Si preotul este tot un om, cu problemele lui.
Pe urma un preot este fortat sa se insoare ca sa fie hirotonisit. Si atunci hai repede sa gaseasca o fata, nu conteaza cum, iubire, alte chestii. Important este sa se insoare si sa se hirotoniseasca.Important este...el.
Si pe ele, pe fete, le invata cineva ce le asteapta de fapt? Nimeni. Ca trebuie sa traiasca numai in post si reununtari, in saracie cel mai adesea, sa nu-si vada sotul din toate punctele de vedere decat din an in Pasti si etc., sa aibe X obligatii in parohie, si etc.
Unele femei pot, sunt facute pentru asta, altele nu stiu si afla cand este prea tarziu...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Responsabilitatea profesorului de religie I.Calin Sectiune dedicata profesorilor de religie 23 04.08.2012 15:42:35
Cum masuram moralul unui crestin in viata din afara bisericii? patinina34 Generalitati 31 01.04.2011 08:51:56
Scopul familiei costel Nunta 23 12.01.2010 09:07:51
Conferinta "Calea familiei" alynna Stiri, actualitati, anunturi 0 11.05.2008 20:13:52