Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.06.2011, 13:31:16
HoratiuM HoratiuM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Implicit Ignoranța nu e destulă dacă nu e și sarcastică

Citat:
În prealabil postat de Prior of ORI Vezi mesajul
^^No comment

Orice text susceptibil de interpretări vaste asemeni celor date de tine, e lipsit de vreun rost deoarece fiecare întelege ce vrea, dar poate că într-un fel ai dreptate și s-a avut în vedere acest fapt la redactare.
Și să nu uit... Îmi cer scuze că nu mi-am permis luxul să-mi cumpăr biblia adnotată de HoratiuM... Dacă poți trimite-mi și mie un exemplar
și

Citat:
În prealabil postat de Prior of ORI Vezi mesajul
Asta poate în opticat ta... mie nu mi-a demonstrat nimic decât ceea ce știam deja despre religie și anume: unde biblia nu distinge... nici cei ce cred orbeste in ea nu vor distinge, dar vor interpreta la extrem ca să își atingem scopul.
Prietene, te amesteci în lucruri la care nu te pricepi și cărora te adresezi ignorându-le intenționat înțelesurile și sensul. De ce mai ceri explicații, atunci? Adică intri pe forum cu întrebări privitoare la exegeza Scripturii, iar când ți se oferă și ți se atrage atenția că spui prostii, revii făcându-ne cunoscut cât de tare te doare-n cot de explicațiile oferite? Vrei să ne arăți până unde poți ajunge cu lipsa de inteligență și cu autismul tău intelectual? Nu era nevoie, te asigur. Din păcate cam toți ateii cu care am avut "plăcerea" să fac schimburi intelectuale manifestă același autism conceptual ca și tine. Deci nu era o noutate.

Cum se face că voi, marii clamatori ai "rațiunii" și ai "logicii" sunteți întotdeauna atât de lipsiți de orice logică atunci când vine vorba despre religie? Obsesia pe care o aveți în privința ei vă întunecă atât de tare simțul critic și bunul simț?

Nu e nevoie de nici o "biblie adnotată de HorațiuM". Dacă ai fi avut bunul simț să faci minimul efort să citești cărțile culturii tale măcar - dacă tot nu pari să ai bunavoință să citești patristica în care Scripturii i se face exegeza de vreo două mii de ani încoace și unde găseai pe larg ideile din care eu ți-am dat doar câteva indicii (da, bună dimineața!, ideile nu-mi aparțin; le cunoaște de multă vreme orice teolog serios...) -, nu te-ai fi apucat să trântești asemenea aberații. Bine că-n schimb îți umpli capul cu sofismele și paralogismele penibile din cărțile noului ateism pe care pariez că le-ai parcurs din scoarță-n scoarță.

Cum poți fi atât de dodoloț? Și mai și intri în spațiul public ca să-ți etalezi ignoranța și mai și faci caz de ea... Rugămintea mea este ca, altă dată, dacă tot spui răspicat că ție oricum nimeni nu are să-ți poată demonstra nimic din ceea ce tu nu poți să înțelegi pentru că tu deja ai decis că nu poate fi înțeles ceea ce tu nu poți să înțelegi (!), să te abții. Nimeni nu are nevoie să converseze cu un autist conceptual, după cum nu există nici un sens în a sta de vorbă cu un perete.

Tags
creatie, geneza, universul

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noua teorie despre univers ! iuliu46 Stiri, actualitati, anunturi 2 19.06.2012 15:58:20
Cum a aparut diavolul in Univers? mariamargareta Secte si culte 100 19.01.2011 18:46:15
Univers ORTODOX cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 21.01.2010 20:17:46
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 19:14:48