Citat:
În prealabil postat de glykys
Eu una ma inchin cand mi se intampla sa trec pe langa o biserica catolica. Ma inchin si cand trec prin fata Bisericii Armenesti, desi nu am intrat niciodata acolo si nici nu am curiozitatea. Imi face placere. Ma inchin la Hristos si atata tot - in niciun caz nu ma gandesc ce e si ce nu e in altar. Nu stiu ce biserici protestante sunt in Bucuresti, e una ciudata, nici de-a noastra, nici catolica, dar care are cruce, pe langa XXL Fundeni, la aia nu ma inchin.
|
Eu nu ma inchin cand trec pe langa o biserica catolica.
E adevarat ca Dumnezeu e unul singur, dar biserica catolica il interpreteaza si-l intelege in mod diferit. Iar aceste diferente se perpetueaza si se reflecta in tot ceea ce face biserica catolica, in Sfintele Taine etc.
Pretuiesc si iubesc biserica ortodoxa (din care fac si eu parte) care-mi ofera tot ce am nevoie si niciodata n-am simtit ca i-ar lipsi ceva. Indiferent de starea mea sufleteasca intotdeauna am simtit ca in biserica ortodoxa sunt ... acasa.
Prin urmare nu ma pot inchina in fata unei biserici catolice.
Mai demult, cand eram prin liceu, mi-a spus si mie cineva ca ar trebui sa ma inchin cand trec pe langa o biserica catolica. Am stat si m-am gandit atunci daca asa o fi, chiar m-am inchinat de cateva ori in trecere pe langa vreo biserica catolica, dar fara convingere.
Acum vreun an mi-am adus aminte de sfatul asta si am intrebat pe parintele duhovnic daca ar trebui sa fac asta. Mi-a spus ca e o greseala si sa nu ma inchin.