![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Litania umilității
O, Isuse cu inima blândă și smerită, ascultă rugăciunea mea ! De dorința de a fi stimat, apără-mă, Isuse ! De dorința de a fi iubit, apără-mă, Isuse ! De dorința de a fi onorat, apără-mă, Isuse ! De dorința de a fi lăudat, apără-mă, Isuse ! De dorința de a fi preferat altora, apără-mă, Isuse ! De dorința de a fi consultat, apără-mă, Isuse ! De dorința ca ceilalți să mă aprobe, apără-mă, Isuse ! De teama de a fi umilit, apără-mă, Isuse ! De teama de a fi desconsiderat, apără-mă, Isuse ! De teama de a fi respins, apără-mă, Isuse ! De teama de a fi calomniat, apără-mă, Isuse ! De teama de a fi uitat, apără-mă, Isuse ! De teama că alții vor râde de mine, apără-mă, Isuse ! De teama că alții mă vor înțelege greșit, apără-mă, Isuse ! De teama că alții mă vor suspecta, apără-mă, Isuse ! Ca alții să fie iubiți mai mult decât mine, Isuse, dă-mi harul să o doresc ! Ca alții să fie mai stimați decât mine, Isuse, dă-mi harul să o doresc ! Ca, în opinia oamenilor, alții să crească iar eu să scad, Isuse, dă-mi harul să o doresc ! Ca alții să fie aleși, iar eu lăsat de o parte, Isuse, dă-mi harul să o doresc ! Ca alții să fie lăudați iar eu să trec neobservat, Isuse, dă-mi harul să o doresc ! Ca alții să fie preferați mie în toate, Isuse, dă-mi harul să o doresc ! Ca alții să devină mai sfinți decât mine, eu doar atâta cât ar trebui, Isuse, dă-mi harul să o doresc ! De a fi necunoscut și sărac, Doamne, eu vreau să mă bucur ! De a fi lipsit de perfecțiunile naturale ale trupului și spiritului, Doamne, eu vreau să mă bucur ! Ca alții să nu se gândească la mine, Doamne, eu vreau să mă bucur ! Să fiu folosit pentru munca cea mai de jos, Doamne, eu vreau să mă bucur ! Ca alții să nu mă considere nici măcar demn de a se folosi de mine, Doamne, eu vreau să mă bucur ! Ca alții să nu-mi ceară părerea, Doamne, eu vreau să mă bucur ! De a fi lăsat pe ultimul loc, Doamne, eu vreau să mă bucur ! De a nu mi se face niciodată vreun compliment, Doamne, eu vreau să mă bucur ! De a fi blamat la timp și chiar când nu e cazul, Doamne, eu vreau să mă bucur ! Să ne rugăm: Doamne, eu nu sunt decât cenușă și praf. Reprimă mișcarea orgoliului din inima mea. Învață-mă să mă disprețuiesc, Tu, Care reziști celor mândri și dai harurile Tale celor umili. Prin Isus, cu inima blândă și smerită. Amin !
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un nou fericit al Bisericii Catolice | Erethorn | Biserica Romano-Catolica | 15 | 18.04.2015 00:04:18 |
Un nou venerabil al Bisericii Catolice | Erethorn | Biserica Romano-Catolica | 7 | 07.07.2011 07:27:56 |
Calendarul bisericii greco-catolice din Romania si din SUA | mihailt | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 1 | 28.02.2009 08:14:22 |
|