Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2011, 13:45:59
culianul culianul is offline
Member

Data înregistrării: 20.02.2011
Implicit

Eu o inteleg pe ea in ce priveste Biserica. Macar la primarie ofiterul starii civile vorbeste frumos si raspicat. Ingrozitor de multi preoti fac slujbele in scarba (ex: Se cununa dumnezeu gianina cu dumnezeu lucian, in numele tatalui si al duhului sfant)

Si sunt sigur ca nu e vorba de bani (ca doar nu ei, ci nasii platesc biserica :D)

Dar e o anumita scarba de cler care tre inteleasa. Toti isi dau aere de mari smecheri si te freaca la melodie cu o rgamada de ineptii.. plus ca la cununie se pun si tin predici, ca na, se pricep.

Legat de problema in sine, cu casatoria, problema nu e de iad, ci e mai degraba legata de problema: fara cununie nu e nevasta ta. Certificatul de la primarie nu e bun decat in putine situatii:
1. vrei credit mai mare
2. vrei sa divortezi
3. vrei mostenire , pensie de urmas, etc.

in afara de asta, nimic. Ea va fi sotia ta abia dupa cununie. Cand veti fi legati in duh pentru a fi una. Ca popii fac slujbe de tot rahatu, da... dar e ceva, nu se lasa Dumnezeu la mana unor pramatii care distrug biserica si fug doar dupa bani.

In rest, toata stima si respectul pentru amandoi, orice ati alege. Sa va fie sanatos pruncu si sa va vedeti nepotii (apropos: asta e una din rugaciunile din cununie - se audde mai rar prin slujba cununiei pentru ca in multe locuri Sf Taina a cununiei este forfecata la greu ca na, e dificil sa citesti rugaciuni dintr-o carte, si vrei sa ajungi acas mai repede, sau vrei sa faci mai multe cununii ca sa faci bani mai multi)

Cineva spunea mai sus de casatorie la manastire. Acolo ar fi, doar ca acolo nu le va placea nuntasilor ca dureaza mult. Plus ca e o problema canonica legata de casatoria la manastire: e un pic ilogic sa te casatoresti unde oameni au depus votul fecioriei...

Last edited by culianul; 08.07.2011 at 13:55:43.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
problema mea... soulonfire Generalitati 41 18.08.2011 21:46:52
am si eu o problema.. noname Umanitare 6 26.12.2008 00:16:18