Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2011, 14:52:36
radugabriellucian radugabriellucian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.08.2011
Implicit hai sa ma dau mai rotund decat rotundul

Dragi frati si drage surate . Va scrie acum un fumator care a fumat mai bine de 14 ani. (si care inca fumeaza).
1 Primii 2-3 pana la 4 ani nu fumam mai mult de 5-10 tigari pe zi. (tin minte si acum ca erau la moda initial sa ne combinam la un pachet de tigari cate 2 maxim 3 liceeni sau eventual "la bucata". Totusi mai eleganta mi s-a parut partea cu pachetele cu 10 tigari. Erau mai sic.

2 Apoi 10 ani am rupt. (2 pana la 3 pachete pe zi).

3 Prietenul asta al meu (intre "") fumatul nu a venit singur. Mi a prezentat-o pe sor-sa : bautura. Cand am vazut-o m-am indragostit de ea lulea. Si cand mai ieseam in oras cu ea ( noua prietena) imi luam si amicul cu mine .Da vorba aia doar era cumnatu meu. Azi asa maine asa , de Dumnezeu am uitat, azi asa maine asa si uite ca au trecut 14 ani de cand cochetez cu amandoua.

4 Moartea. Moartea m-a ocolit de cateva ori si asta numai din mila Celui de sus , a Domnului Dumnezeu. Cum adica m-a ocolit? Adica m-am imbatat de mai multe ori fara sa mai stiu ce fac. Bineinteles odata am cazut cu sticla pe scari si doar o mica zgarietura am avut. In rest erau cioburi ridicate peste tot. Alta data tot asa rupt in 15 de beat si plus intoxicat cu tigari am fost la lucru unde pe vremea aceea lucram la o fabrica de sticla (geamuri ferestre...) si am fost aparat. Apoi alta data m-am trezit in propria voma, noroc ca dormisem pe burta ....

5 Deci la oricare dintre aceste momente as fi murit sigur ajungeam in iad. Logic nu?!?

6 De la o vreme dupa multi ani in care eu l-am neglijat total pe Dumnezeu sau pe Maica Sa , El a venit usor usor fara sa imi dau seama si a inceput sa lucreze in viata mea. (asta de anul trecut cumva de prinseptembrie-octombrie) . sa nu credeti ca inainte Dumnezeu nu a lucrat in viata mea! Tocmai v-am spus ca m-a ferit de iad. Si usor usor eu care nu mergeam la biserica decat de Pasti , am inceput usor usor sa merg aproape Duminica de Dumninica la biserica si sa ma rog. Ba am inceput sa ma si spovedesc. La inceput mai rar. Apoi am cazut iar , iar la spovada , iar cazatura, dar de la un timp am inceput cumva sa am incredere in Domnul. Si oarecum sa ma rusinez de El. Cum El imi iarta toate si eu revin iari si iar? Mai ales ca El m-a salvat de iad.

7 acum am canon sa nu mai beau. Ma rog sa nu mai beau. Si vreau sa nu mai beau. Incep sa urasc bautura. ( eu care beam cate 600-700 grame de votca si cate 4-5-6 beri pe zi) .

8 Vreau sa ma las de fumat. (oare din toata inima) . Cand aprindeam cate o tigara parca Il vedeam pe El si atunci ma rusinam. Apoi cand am negat pe fata ca Il vad am putut fuma fara sa mai am constiinta asa de vie si incarcata. Dar efectul a fost ca Domnul S-a retras atunci. Deci cand primisem ajutor sa inving ispita eu de buna voie si nesilit de nimeni am refuzat ajutorul si am ales pacatul. E greu de vazut unde este vina si de ce nu m-am lasat? Stiti unde ma voi duce daca mor si nu ma las de patima? Eu nu stiu exact exact , ca daca as sti as da si timpul inapoi numai ca sa nu ma apuc de fumat.

9 Deci daca omul vrea cu adevarat sa sa lase si CERE AJUTOR LUI DUMNEZEU ATUNCI EL VA PUTEA ORICE.

10 Sa nu va rusinati de Domnul sa va rusinati de pacat
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fumatul - boală sau lipsă a discernământului? I.Calin Generalitati 71 01.03.2014 05:35:30
Fumatul si Impartasania Don_Juan Impartasania (Taina Euharistiei) 194 29.04.2012 14:58:35
Fumatul din narghilea e pacat? Stefan500 Generalitati 36 28.08.2011 15:01:30
Fumatul CojocariPavel Intrebari utilizatori 16 18.03.2010 17:49:57