![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De dreapta mea credinta cand vorbesc, Din gura-mi ies cuvinte ce duhnesc. Si putreda este a mea dreptate. Privind la Cer ( asa este!) am ochii dati pe spate De dragostea pestrita ce-o nutresc Aproapelui, cu iz duhovnicesc. Dar ce ar trebui sa am, sa fac, acum, Sa raspandesc duhovnicesc parfum? Sa pot marturisi in Duh si Adevar Si sa nu musc din otravitul mar? E de ajuns Crestin sa ma numesc? In Psalmi, sau pilde din Sfinte Scrieri sa vorbesc? Sa stiu pe dinafara dumnezeescul Crez? Destul imi e un Ortodox Botez? Acestea toate imi sunt de ajuns Sa nu fiu fariseu ascuns?... ...Mi-ar fi de-ajuns?... Dar daca: As avea o boaba de credinta, Nadejde si-o vrednica vointa, La gand si vorba un frau de rugaciune, Miscarea de mi-ar fi spre fapte bune Si de as putea primii fara cartire Dojenile, ocara, si-a lumii umilire... De n-as purta vesmintele mandriei Si nu as arunca sagetile maniei, Smerita sincer de mi-ar fi blandetea Si nu mi-ar fi spoita frumusetea, O lacrima de mila de-as avea Iar mainile-as intinde spre a da Celui flamand si gol un dar ascuns... ... Si inca nu ar fi de-ajuns De n-as iubi pe pe Dumnezeul meu, De nu m-as inchina la Fiul Sau, De nu as inseta de Duhul Sfant!... ...Si toate cat as face pe pamant, SLAVIND pe Domnul sa le fac, Ori de ma rog, ori de muncesc, ori de vorbesc sau TAC... |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Formalism in Biserica | Templier Knight | Despre Biserica Ortodoxa in general | 60 | 08.11.2012 19:21:38 |
Credinta | Guru inc. | Generalitati | 32 | 30.06.2011 01:13:22 |
credinta | daniel7 | Resurse ortodoxe on-line | 6 | 26.06.2008 23:52:09 |
credinta | erzbet | Generalitati | 35 | 13.03.2007 18:33:23 |
|