Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2011, 09:22:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Cu dorinta de a fi iertat, pr. Gheorghe.
Vă iert, părinte ! Iertați și dv copiilor, pe măsura darului dv mai mare ce l-ați primit !

Cât despre:
Citat:
Ma intrebam in acelasi timp, de ce oare, pe un forum declarat ortodox, cand un ortodox intreaba despre impartasanie, despre maslu, despre Har, despre cine-stie-ce, raspunde un catolic pe baza invataturii catolice, fara sa specifice ca el doar isi da cu parerea?
Eu cred că de asta îi zice "forum": adică un loc în care vin oameni să-și dea cu părerea. Că dacă era să fie primite numai răspunsuri date de magiștri, îi zicea "academie" sau altfel.

Un alt lucru care trebuie observat: are și laicitatea avantajele ei. Ca preot, ești legat să nu dai alte răspunsuri decât cele "oficiale" ca să zic așa: nu poți transmite decât ce ai primit și nu mai mult, nici altceva decât ai primit. Când un preot răspunde, omul înțelege că Biserica a dat acel răspuns. Ca laic, însă, ai o libertate mai mare, pe care preotul nu o are în a transmite păreri personale.

În sfârșit, mai merită subliniat că, între învățătura catolică și cea ortodoxă sunt, poate, 99 % asemănări și 1 % deosebiri. Mai ziditor lucru ar fi pentru mine (și poate și pentru alții) să îmi spuneți unde anume am greșit în răspunsurile mele și de ce anume, decât obiecția de fond că nu se cuvine ca un catolic să dea răspunsuri.

În Cristos, Domnul nostru,
M.D.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchisa in intuneric ilinca_m Generalitati 22 03.04.2012 16:43:24
Urgia justitiara , cele 3 zile de intuneric Mihai36 Din Vechiul Testament 7 22.07.2011 22:33:31
Trei zile la Sihastrie OmuBun Pelerinaje la locuri Sfinte 2 15.10.2010 22:48:46
Unde a fost Iisus in timpul celor trei zile dintre moartea si invierea Sa? lacrimi Din Noul Testament 18 24.09.2010 07:18:50
Icoane Speciale Luminoase in intuneric civt Stiri, actualitati, anunturi 15 31.08.2008 22:04:09