Citat:
În prealabil postat de konijiro
Pai nu, nu e usor, si nici sanatos. E caz clinic, si in lumea in care traim acum, se poate lasa cu caz penal.
Spune-mi, ce iubire e aia care se impune cuiva? Sub amenintarea eternitatii petrecute in iad? A oferit Iisus vreo optiune? A intrebat pe cineva daca oamenii sunt de acord ca el sa moara pe cruce pentru ei?
In plus, nu am reusit sa obtin o explicatie satisfacatoare apropo de corelatia intre alegerea unui om sa moara (ma rog, stiind ca va invia, ceea ce cam ucide din fasa ideea de "sacrificiu") pentru a "spala" pacatele altora.
Daca tu ma calci pe mine pe pantofi, am optiunea de a te ierta sau nu. Dar ce treaba are un tert? Poate el sa te ierte pentru ca m-ai calcat pe pantofi? Unde e responsabilitatea care vine cu propriile fapte, daca sunt iertate de un tert? Ce fel de moralitate e asta?
|
Ai inteles gresit. Eu ziceam ca daca acuma vine unu, te bate si te baga in spital, esti in stare sa il iubesti? Ca pana la proba contrarie nici eu nu am nimic cu nimeni si cred in potentialul omului de a se schimba si de a fi bun.