Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2011, 17:45:46
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndyTh Vezi mesajul
Ce ai face , TU in continuare: recomdare sa mearga la un psiholog si sa inceapa terapia sau sa mearga la preot si sa asculte sfatul lui?
„Ajutorului omenesc nu mă încredința” e un verset dintr-un psalm. Am mai multă încredere în ajutorul duhovnicesc pentru că merge chiar la rădăcina răului și pentru că e singurul care te poate scoate din cercul vicios al lumii contingente.

Aș avea încredere și într-un psiholog, însă nu în oricare; doar în cei care iau în considerare și latura spirituală a omului, cei care văd în profunzime. Unul care să adere la școala lui V. Frankl sau a altor logoterapeuți.

În cazul particular al unui depresiv... cred că trebuie înțeleasă cauza spirituală a depresiei. Depresivul ar putea fi o persoană cu voința slăbită din diverse cauze, sau o persoană care nu mai are puterea de a spera, de a visa, de a crede, de a iubi. În toate cazurile e o lipsă de putere care, cred eu, vine din slăbirea legăturii harice cu Dumnezeu. Pocăința și regăsirea adevăratului rost al propriei vieți îl pot vindeca.
Reply With Quote

Tags
adevar, psihologie, religie, stiinta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu, religia si stiinta Petrasescu_Lucian Teologie si Stiinta 13 19.10.2011 12:42:53
Stiinta nu este in opozitie cu religia. Templier Knight Teologie si Stiinta 190 01.05.2011 15:22:02
Religia ne-Ortodoxă a lui O. T. doctor_faustus Alte Religii 39 12.12.2010 11:59:23
Romanii doresc puscarie pentru cei ce critica religia crestin ortodoxa hmiron Generalitati 35 07.04.2010 18:12:16
Campanie pentru promovarea ateismului bmd Stiri, actualitati, anunturi 16 20.02.2009 17:17:58