![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Demostene Botez:
-------------------------------------------------------------------------------- Pe sub castani cu frunza mare eu mi-am purtat ades tristețea Când părăsită sta de vorbă cu sine însăși tinerețea, Și mișcătoarea lor cupolă deasupra-și clătina verdeața, Părea că-n jurul meu prin ramuri în mii de palme bate viața; Iar câteodată crengi uscate păreau cădelnițând un mort. Pe sub castani cu frunza mare și azi tristețea mea mi-o port. În după-amiezi de primăvară sub umbra lor răcoritoare, Pândeam speranța cum se joacă în jucăuși bănuți de soare, Și-ncercam a lor comoară s-o prind în suflet și s-o strâng, Să port în mine-un strop de soare când va fi iarăși ca să plâng. Pe subt tunele mari de umbră ce-ntind castanii visători, În urma ta pe-aceeași stradă am rătăcit de-atâtea ori; Din urmă am privit adesea ritmarea rochiei pe drum, Un clopot mișcător de linii, de armonie și parfum. Ca să mai văd încă o dată seninul clarei tale frunți, Am rătăcit atâta vreme pe urma pașilor mărunți, Și-n noaptea asta șoptitoare de primăvară și de lună, Când întunericul din juru-mi în suflet parcă mi s-adună, Eu umblu părăsit și singur sub măști de aștri ce scânteie, Pe unde ai trecut tu astăzi, pe unde-i calea mea lactee." |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc | C-tin | Generalitati | 27 | 11.10.2017 16:07:48 |
cei care au trecut la Domnul | gabitzusv | Slujba inmormantarii | 19 | 07.03.2014 19:38:07 |
Un suflet apropiat s-a mutat la Domnul | Melissa | Umanitare | 23 | 14.06.2011 15:38:14 |
A mai trecut o zi... | laurschepsis | Generalitati | 8 | 19.09.2009 00:28:33 |
Parintele Ioan Iovan a trecut la Domnul | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 1 | 19.05.2008 19:14:19 |
|