![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Să fim serioși, pe patriarhul ecumenic nu-l ia nimeni în serios, începând cu ortodocșii de pe acest forum, care din mason, vândut, trădător etc nu îl scot." Da, este foarte trist faptul că mulți dintre creștinii ortodocși au obiceiul de a-și judeca părinții spirituali, bănuindu-i fără niciun motiv, acuzându-i de diverse păcate grave (inclusiv de trădarea credinței) și criticându-i în public, spre bucuria necredincioșilor și spre îndepărtarea de credință a celor îndoielnici. ![]() "Pentru noi, episcopul este Cristos în Biserica Locală, iar Papa este Cristos la nivelul Bisericii Universale." Aici la ce v-ați referit? Dacă ați dorit să subliniați faptul că episcopii sunt slujitorii lui Hristos, cei care ne transmit voia Sa și prin care El ne împărtășește harul Său, sunt întru totul de acord. Domnul Hristos este unic, iar părinții noștri duhovnicești rămân, așa cum atât de frumos scria Sfântul Apostol Pavel în II Corinteni, "slujitori ai lui Hristos și iconomi ai tainelor lui Dumnezeu". Să aveți o seară binecuvântată!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vizita la muntele Athos | marius din | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 31.10.2012 12:09:44 |
Vizita papala in 2013 ? | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 92 | 13.09.2012 21:04:03 |
Primul tweet al Papei | Daniel_7 | Biserica Romano-Catolica | 0 | 29.06.2011 20:49:28 |
Sf.Sinod al BOR invita la dialog BRU si accepta vizita Papei | Pr.Coriolan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 2 | 08.07.2010 13:54:27 |
Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 39 | 18.02.2010 20:48:00 |
|