Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2011, 21:23:52
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu se compară liderul unei comunități mondiale de peste un miliard de credincioși cu liderul unei comunități locale de 5000 de credincioși. Cam atâta are patriarhul ecumenic în subordine, ca întâistătător. Vreți să spuneți că este liderul mondial al tuturor ortodocșilor ? Să fim serioși, pe patriarhul ecumenic nu-l ia nimeni în serios, începând cu ortodocșii de pe acest forum, care din mason, vândut, trădător etc nu îl scot.
Am fost de 2 ori la Istanbul cu intenția de a merge la o slujbă la "patriarhia ecumenică", dar, deși am întrebat 100 de turci care păreau intelectuali pe străzi, am nimerit la o biserică armenească. Este MULT mai ușor să găsești în Istanbul Hipodromul bizantin decât Patriarhia Ecumenică. Întrebați la Roma pe oricine de pe stradă unde este Vatican-ul, și veți primi un răspuns lămuritor, presupunând că nu vedeți binecunoscuta cupolă pe colină.

Pe urmă, cui totul altă atitudine au ortodocșii față de episcopii lor, decât au catolicii. Pentru noi, episcopul este Cristos în Biserica Locală, iar Papa este Cristos la nivelul Bisericii Universale. De aceea, pe episcopul nostru îl întâmpinăm cu bucurie, strigând în calea lui "Osana, fiule al lui David !"

De aceea, e normal ca, mai ales în state cu majoritate catolică precum Spania, sau în state în care catolicismul a devenit recent religie majoritară precum Germania, Cristos să fie întâmpinat cu oarecare demnitate când merge în pastorație să vorbească liderilor acelor țări.
Doamne ajută!
"Să fim serioși, pe patriarhul ecumenic nu-l ia nimeni în serios, începând cu ortodocșii de pe acest forum, care din mason, vândut, trădător etc nu îl scot."
Da, este foarte trist faptul că mulți dintre creștinii ortodocși au obiceiul de a-și judeca părinții spirituali, bănuindu-i fără niciun motiv, acuzându-i de diverse păcate grave (inclusiv de trădarea credinței) și criticându-i în public, spre bucuria necredincioșilor și spre îndepărtarea de credință a celor îndoielnici. Acești confrați ai noștri au uitat, pare-se, cuvintele Sfântului Ioan Hrisostom, care argumenta într-un mod atât de convingător ideea că cei care-l disprețuiesc pe preot vor ajunge, treptat, să-L renege pe Dumnezeu. Este adevărat că unele știri din presă referitoare la faptele anumitor preoți ne pot slăbi încrederea în ei, dar jurnaliștii caută, în general, să atragă atenția prin anunțuri neobișnuite și senzaționale. Preoții noștri sunt vrednici de încredere și datoria noastră rămâne aceea de a-i asculta și respecta. Chiar dacă, în mod incontestabil, există și preoți nevrednici de harul ce li s-a dat, numărul acestora este foarte mic în comparație cu cei iubitori de Hristos și cu adevărat preocupați de călăuzirea noastră pe drumul mântuirii.

"Pentru noi, episcopul este Cristos în Biserica Locală, iar Papa este Cristos la nivelul Bisericii Universale."
Aici la ce v-ați referit? Dacă ați dorit să subliniați faptul că episcopii sunt slujitorii lui Hristos, cei care ne transmit voia Sa și prin care El ne împărtășește harul Său, sunt întru totul de acord. Domnul Hristos este unic, iar părinții noștri duhovnicești rămân, așa cum atât de frumos scria Sfântul Apostol Pavel în II Corinteni, "slujitori ai lui Hristos și iconomi ai tainelor lui Dumnezeu".

Să aveți o seară binecuvântată!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vizita la muntele Athos marius din Reguli generale de utilizare a forumului 4 31.10.2012 12:09:44
Vizita papala in 2013 ? Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 92 13.09.2012 21:04:03
Primul tweet al Papei Daniel_7 Biserica Romano-Catolica 0 29.06.2011 20:49:28
Sf.Sinod al BOR invita la dialog BRU si accepta vizita Papei Pr.Coriolan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 2 08.07.2010 13:54:27
Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie mihailt Biserica Romano-Catolica 39 18.02.2010 20:48:00