Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Nu m-ai înțeles... Nu greșelile de ortografie sunt fondul problemei (toți greșim în această privință), ci faptul că ai preluat nedigerat articolul. Nici măcar n-ai verificat să vezi dacă e vreo greșeală, ai lipit pur si simplu ideea... ai gândit "cu capul altuia".
|
Te grăbești și tragi concluzii pripite din nou...nu l-am preluat, ci l-am scris eu cu mâna mea (de asta apar greșelile de ortografie)...de digerat cred că l-am digerat destul, scriindu-l eu cu mîna mea...textul este în ghilimele deci este clar ca nu este ideea mea (dar sunt adeptul acestei idei)...ce e greșit că am gândit cu capul altuia mai luminat ca mine?
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Greșeala fariseilor nu era că țineau la litera Legii, ci că îi călcau spiritul. Poți împlini spiritul Legii fără a împlini și litera? Conform interpretării (spiritualizării) Legii de către Hristos, poți spune că-l iubești pe semenul tău (păzirea în spirit a poruncilor V-X) dacă-l ucizi, furi, minți, etc. (litera acelorași porunci)?
|
Dai dovadă din nou de îngustimea înțelegerii literei legii:
"Iisus făcea omului bine sâmbăta și încă în sinagogă. Sinagoga sărea în aer că Iisus făcea bine sâmbăta.
În realitate era o mare fățărnicie, fiindcă ceea ce nu suferea sinagoga nu era atât facerea de bine, cât persoana lui Iisus îi era nesuferită, fiindcă Iisus îi dădea absurdiatea în vileag, fără cruțare, și-i spărgea îngustimea înțelegerii de litera legii. De altfel, acesta este și semnul că o insituție îmbătrânește, se apropie de moarte când nu se mai menține decât prin „Litera” Legilor: propiu-zis este o decădere a oamenilor."