![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Deoarece o jumatate de viata ne-o petrecem in somn,si nu oricum,ci si mai visand,din cand in cand, am considerat util si interesant sa aduc in dezbatere problema visului, a simbolisticii, conotatiei si semnificatiei lui,problema ce se vrea privita din mai multe puncte de vedere !
Deci ,si prin urmare , pentru a emite cateva scurte si clare intrebari , ar trebui sa zic : 1). visul are o natura transcendenta sau imanenta ? 2).pot exista vise semnificative ? 3). care e fenomenologia visului, daca natura sa e imanenta ? Eu unul am avut de multe ori vise destul de "speciale" ca sa le zic asa,unul din ele ar fi urmatorul : Am un segment de vis scurt, probabil desfasurat inspre dimineata, din care descriu urmatoarea imagine memorata : Intrasem intr-un fel de turn-cilindric,si deodata totul in jur a fost invadat de o lumina foarte puternica ce venea de sus. In turn era si o scara metalica nichelata,in spirala,care ducea sus. Iar pe acea scara la un moment dat, dupa acea lumina puternica descrisa mai sus(o nuanta foarte argintie,metalizata).si oarecum deodata cu ea, a coborat in jos cineva,astfel incat, imbracat intr-o camasa lunga cu poale,si foarte alba(de data asta un alb-zapada),I se vedeau numai picioarele(barbatesti, din cat am vazut ). Jumatatea de sus a ramas ascunsa in stratul de fum sau de lumina,sau pur si simplu nu se mai vedea ! La un moment dat, probabil,raspunzand gandurilor mele intrebatoare, un glas puternic si sonor,intovarasit de multiple ecouri in momentul intonarii a spus : “Eu sunt cel ce sunt !!!” Acesta a fost cu siguranta unul dintre visele mele destul de ciudate si interesante prin simbolistica vizuala continuta ! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Visul Maicii Domnului | diana66 | Intrebari utilizatori | 6 | 06.01.2013 21:15:02 |
visul meu cu SF NECTARIE | patricia2006 | Generalitati | 8 | 04.08.2012 21:43:55 |
Visul regelui Nabucodonosor | Apocalips | Din Vechiul Testament | 0 | 12.08.2011 00:16:55 |
Pentru o armonie perfecta intre stiinta si teologie... | ClaudiuT | Teologie si Stiinta | 70 | 12.07.2011 16:45:27 |
Isihasmul ortodox si meditatia transcendenta | sorinelb | Intrebari utilizatori | 0 | 03.01.2011 15:01:55 |
|