Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2011, 20:25:44
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit Visul, intre transcendenta si stiinta !

Deoarece o jumatate de viata ne-o petrecem in somn,si nu oricum,ci si mai visand,din cand in cand, am considerat util si interesant sa aduc in dezbatere problema visului, a simbolisticii, conotatiei si semnificatiei lui,problema ce se vrea privita din mai multe puncte de vedere !
Deci ,si prin urmare , pentru a emite cateva scurte si clare intrebari , ar trebui sa zic :

1). visul are o natura transcendenta sau imanenta ?
2).pot exista vise semnificative ?
3). care e fenomenologia visului, daca natura sa e imanenta ?

Eu unul am avut de multe ori vise destul de "speciale" ca sa le zic asa,unul din ele ar fi urmatorul :

Am un segment de vis scurt, probabil desfasurat inspre dimineata, din care descriu urmatoarea imagine memorata :

Intrasem intr-un fel de turn-cilindric,si deodata totul in jur a fost invadat de o lumina foarte puternica ce venea de sus.

In turn era si o scara metalica nichelata,in spirala,care ducea sus.
Iar pe acea scara la un moment dat, dupa acea lumina puternica descrisa mai sus(o nuanta foarte argintie,metalizata).si oarecum deodata cu ea, a coborat in jos cineva,astfel incat, imbracat intr-o camasa lunga cu poale,si foarte alba(de data asta un alb-zapada),I se vedeau numai picioarele(barbatesti, din cat am vazut ).
Jumatatea de sus a ramas ascunsa in stratul de fum sau de lumina,sau pur si simplu nu se mai vedea !

La un moment dat, probabil,raspunzand gandurilor mele intrebatoare, un glas puternic si sonor,intovarasit de multiple ecouri in momentul intonarii a spus : “Eu sunt cel ce sunt !!!”

Acesta a fost cu siguranta unul dintre visele mele destul de ciudate si interesante prin simbolistica vizuala continuta !
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Visul Maicii Domnului diana66 Intrebari utilizatori 6 06.01.2013 21:15:02
visul meu cu SF NECTARIE patricia2006 Generalitati 8 04.08.2012 21:43:55
Visul regelui Nabucodonosor Apocalips Din Vechiul Testament 0 12.08.2011 00:16:55
Pentru o armonie perfecta intre stiinta si teologie... ClaudiuT Teologie si Stiinta 70 12.07.2011 16:45:27
Isihasmul ortodox si meditatia transcendenta sorinelb Intrebari utilizatori 0 03.01.2011 15:01:55