Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2011, 10:07:31
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit Sfintii,prieteni cu animalele salbatice si cu pasarile-Parintele Paisie

Sfinții, prieteni cu animalele sălbatice și cu păsările - Părintele Paisie
[COLOR=#333300]Sfinții, prieteni cu animalele sălbatice și cu păsările - Părintele Paisie[/COLOR]
[COLOR=#333300]
[/COLOR]

[COLOR=#333300]
Mi se pare normal să-ți fie frică de un animal sălbatic. Dar când aflu despre oameni cărora nu le e frică, ci, mai mult, le iubesc și le îmblânzesc, nu pot decât să mă mir și să mă bucur. Așa am auzit despre Părintele Paisie din Grecia, care zicea: „Fiarele sălbatice simt dragostea cea dumnezeiască. O fiară poate deosebi un om care o iubește de un vânător care vrea să o omoare. De omul care o iubește se va apropia, nu se va teme de el."[/COLOR]

[COLOR=#333300]Acestea nu erau doar vorbe la părintele, ci el chiar îmblânzea... vipere.[/COLOR]
[COLOR=#333300]
Cât despre iepuri, ei veneau să stea cu el.[/COLOR]

[COLOR=#333300]
Iar furnicile... îl ascultau.[/COLOR]

[COLOR=#333300]Așa povestesc niște vizitatori ai săi, că au fost odată la el în chilie, unde au fost serviți cu rahat. Dar el era plin de furnici. Atunci părintele Paisie a luat o bucată de rahat, a pus-o deoparte și a poruncit furnicilor să mănânce numai din ea și să lase restul musafirilor. Îndată furnicile au ieșit din cutia cu rahat și s-au strâns numai la bucata permisă.[/COLOR]
[COLOR=#333300]
Un călugăr povestește că a fost odată la părintele și l-a văzut cum împărțea firimituri păsărilor. Acestea stăteau pe capul lui, pe umeri și pe mâini când le hrănea. Când părintele Paisie le-a poruncit păsărilor să stea și pe călugăr, ele au ascultat și au venit și pe el.[/COLOR]

[COLOR=#333300] [/COLOR]
[COLOR=#333300]Așa, deci. Am învățat un lucru: cu animalele și păsările te împrietenești dacă le iubești și..., dacă Îl iubești pe Dumnezeu, Creatorul lor. Am învățat din cuvinte și din imagini. Căci astăzi, tehnica ne ajută să aflăm mai multe decât odinioară...

[/COLOR]
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36