Citat:
În prealabil postat de mirela.t
hey noesis, vad ca tii un pic de ranchiuna... nevermind :)
parintele se consulta si el cu mai marii lui, bineinteles.
apropo, aici se cere parerea ortodocsilor. 
|
Nu tin nici un fel de ranchiuna. Plus ca pentru mine regulile sunt foarte clare acum. :)
Dar nu ai explicat cum se impaca cele doua atitudini....ce zice parintele de la biserica e bine, ce spune Patriarhia, nu.
Bun, si sa spunem, dezlegare la carne joi. Dar un curcan e maaaare, ce faci cu carnea care ramane? O mananci, sa spunem, nu vineri, dar sambata, duminica?
Ce vreau sa spun: decat sa te ascunzi (nu vorbesc de tine Mirela, ci in general de ortodocsii in SUA), dupa deget cu o dezlegare data pe ochi verzi...mai bine recunosti ca vrei sa fii in rand cu lumea si o zi de post in plus in minus nu se prea pune, dupa cum cred ca mai toti de fapt cred, inclusiv preotii...
Si vorbind de 1 decembrie. Acum cativa ani am fost invitata la o receptie oficiala organizata de ambasada Romaniei la Sofia, pe 1 decembrie. Multi si importanti invitati, inclusiv patriarhul Bulgariei. Multa si aleasa mancare, traditional-romaneasca, adica multa, multa carne. Eu ma intrebam ce/cum sa fac. Sa mananc din mici si sarmalute, frigarui si cate altele sau sa stau doar cu ce o fi de post daca o fi altceva in afara de muraturi. Cand ma uit mai bine patriarhul Bulgariei impreuna cu un amic monah aveau in fata cate o farfurie plina de tot felul de bunatati din carne. M-am gandit ca daca el si-a dat, ditamai patriarhul, dezlegare, dezlegarea se prelungeste si la mine. :D