Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2012, 12:22:07
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu-i așa prietene. A trebuit să Se nască Unul în Betleem să ne facă să credem că moartea e un "somn" și că morții "dorm". Ori pasajele acestea din Evanghelie nu prea-ți plac...

Să-ți fie... plapuma... ușoară!

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai adventistule ce te tot iei de mine ? Ti-am zis ca nimic din ce sustii nu e adevarat ? Ce stii tu despre Cel din Betleem ?
În completare, iată ce spune Cel din Betleem și e adevărat. Ia și citește:

"A zis acestea, și după aceea le-a spus: Lazăr, prietenul nostru, a adormit; Mă duc să-l trezesc. Deci I-au zis ucenicii: Doamne, dacă a adormit, se va face bine. Iar Iisus vorbise despre moartea lui, iar ei credeau că vorbește despre somn ca odihnă. Deci atunci Iisus le-a spus lor pe față: Lazăr a murit." (Ioan 11,11-14)

Această comparație a morții cu somnul nu este singulară în Scripturi. Comparațiile următoare demonstrează potrivirea somnului ca o figură prin care să se prezinte moartea:

1. Somnul este o stare de inconștiență: „Morții nu știu nimic” (Ecl. 9,5.6).

2. Somnul este o odihnă de toate activitățile exterioare ale vieții: „În locuința morților, ... nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune” (Ecl. 9,10).

3. Somnul face cu neputință gândirea conștientă: „Suflarea lor trece, ...și ...le pier și planurile” (Ps. 146,4).

4. Somnul continuă până când cineva este deșteptat: „Așa se culcă și omul și nu se mai scoală cât vor fi cerurile, nu se mai deșteaptă” (Iov 14,12).

5. Somnul împiedică asocierea la activitățile celor care sunt trezi: „Niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face” (Ecl. 9,6).

6. Somnul face nelucrătoare emoțiile sufletului: „Și dragostea lor, și ura lor și pizma lor, ...au pierit” (Ecl. 9,6).

7. Somnul vine în chip normal și inevitabil pentru toți: „Cei vii... știu că vor muri” (Ecl. 9,5).

8. Somnul face să înceteze orice laudă adusă lui Dumnezeu: „Nu morții laudă pe Domnul” (Ps. 115,17; Isaia 38,18).

Citat:
Stii ca te-am intrebat de 100 de ori DE CE A FOST IISUS IN "INCHISOARE " ? DE CE NU RASPUNZI ADVENTISTULE ?
Am răspuns de nenumărate ori și la obiecțiunea aceasta, caută bine! Dar mai bine, ai face să răspunzi tu la întrebarea principală a acestui topic:

Care este textul biblic ce folosește expresia "suflet nemuritor"?

Citat:
Pana cand o sa mintiti lumea satanelor ?
Urât mesaj de anul nou!... cred că ar suna mai bine retușat: "Pana cand o sa mintiti lumea sutanelor ?"

La mulți ani! Să ai parte de un an nou fericit!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31