Citat:
În prealabil postat de Odinsson
In acest post ,sa discutam despre lucruri ce nu isi au locul in Biserica.
De exemplu pentru o persoana sa fie inmormantata trebuie sa fie platita acea taxa;Unii preoti cer donatii si apoi folosesc banii in cu totul alte scopuri,etc.
Feel free to discuss.
|
Gândurile omului arată starea lui duhovnicească. Din calitatea gândurilor unui om se vede starea lui duhovnicească. Oamenii judecă lucrurile potrivit cu conținutul pe care îl au înlăuntrul lor. Dacă nu au conținut duhovnicesc, trag concluzii greșite și-l nedreptățesc pe aproapele lor.
Cel care are gânduri bune pe toate le vede bune - Părintele Paisie Aghioritul
“Mi-au spus unii că se smintesc pentru că văd multe lucruri strâmbe în Biserică. Iar eu le-am spus:
“Dacă vei întreba o muscă: Sunt flori în locul acesta?, ea îți va spune: Nu știu. Ci știu numai că acolo jos, în groapă, sunt cutii de conserve, gunoaie, necurații, și îți va înșira toate murdăriile pe care a stat. Dar dacă vei întreba o albină: Ai văzut vreo necurăție în locul acesta?, ea îți va spune: Necurăție? Nu, nu am văzut nicăieri. Aici locul este plin de flori bine mirositoare, și îți va enumera o grămadă de flori de grădină și sălbatice. Vezi, musca știe numai unde există gunoaie, in timp ce albina știe că acolo este un crin, mai departe o zambilă…”.