Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2012, 10:53:57
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Cred ca asta e una dintre cele mai strasnicie ispite. Sa il adaptam pe Hristos la noi. Problema e ca atunci nu mai vb de Hristos, ci de dumnezeul nostru, creat dupa chipul si asemanarea noastra.

Multi intreaba de ce e biserica goala de ortodocsi si pline sunt bisericile sectarilor?
Cred ca tocmai din acest motiv: omul nu mai traieste dupa cum vrea Domnul, ci interpreteaza voia Domnului dupa propriile sale neputinte, creand astfel un cult separat.Randuiala care o prevede BO pare incalcarea a drepturilor unora, facandu-te rob a lui Hristos. Fara a intelege insa ca robia in Hristos te fece liber duhovniceste. Pe cand reversul, intalnit in alte parti, iti ofera o libertate in manifestari, vorbire, fapte(pe motiv Fac ce vreau), fara ca omul sa realizeze ca in felul acesta devine rob trupului, patimilor sale si implicit diavolului.Si asta e cu adevarat robie!
Ceva vreme am crezut ca postul meu ultim va va deranja atit de tare incit veti incerca sa va prezentati ca ,,atinsa" de atac la persoana . Adica ceva asemanator cu atitudinea cea mai frecventa a catolicului EreticTron.
Dar constat ca aveti aceiasi atitudine consecventa de drept marturisitor, cu care ne-ati obisnuit si de la care nu va deziceti , ceea ce va face cinste. Defapt , aceasta atitudine tradeaza o f. buna intelegere a teologiei ortodoxe, lucru destul de rarisor intimplat pe aici , pe forum .

In rest, nu pot sa spun decit ca mai mereu aveti mare dreptate in ceea ce postati.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canonul Sfantului Andrei Criteanul Marius22 Generalitati 15 20.03.2013 22:13:23
Mâine, Canonul Sf. Andrei Criteanul laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 2 20.03.2013 01:38:27
Canonul Sf. Andrei Criteanul sophia Biserica Ortodoxa Romana 7 08.04.2011 19:54:40
Canonul Cel Mare ioan cezar Intrebari utilizatori 11 16.03.2011 13:26:38
Canonul de la preot grgsc_mrs Generalitati 21 06.08.2010 13:21:51