Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2012, 17:38:09
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CelMandru Vezi mesajul
Tare sunt curios ce-o face studentul care mai stă cu alți colegi în cameră. Cum îi face cu linștea și izolarea? Cum îi face cu teatralismul? N-are unde să stea în altă parte. De ce-i pasă lui mai întâi? De teatralism, sau de liniște, de rugăciune colectivă?.. Sau, nu mai bine, pune genunchii jos în fața iconiței lui, acolo în colțișorul lui, și aprinde candela sau mai toarnă niște untdelemn îngrijind-o?! Ce să facă altceva, că și el are canon?! .. Să-i dea bătaie acolo, cu convingere, că Dumnezeu are grijă de liniște! Să privească flacăra căndeluței lui, și să rostească cu credința, preasfântul nume al Maicii Domnului! Să fie precum vameșul din Evnaghelia de astăzi pentru o clipă, sau două, și să lase totul în mâinile Domnului! Să se roage și pentru frații lui!

Eu nu am fost în această situație, și cred că ar fi mai de folos, să las pe altcineva să vorbească. Iertați-mă!
Sa stii ca si eu am stat odata, acum niste ani, intr-o excursie, intr-o camera de camin cu o colega care mi-a spus, cu destula retinere, ca si-ar dori sa isi faca pravila si m-a rugat sa o las singura vreo jumatate de ora. Si m-am executat :). Bine, pana la urma, nu mai stiu daca si-a continuat sau nu canonul, dar stiu ca a fost foarte curajoasa sa imi ceara asta, in conditiile in care ma vazuse doar facandu-mi o cruce dimineata si una seara. Imi aduc aminte ca am fost impreuna la niste vecernii la catedrala din Constanta... mi s-a parut o persoana foarte evlavioasa la acele slujbe, iar in afara foarte dezinvolta si sociabila. Marturisesc ca a fost unul dintre colegii care m-au facut, prin exemplul personal si micile discutii, sa patrund mai in profunzime credinta ortodoxa.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
va rog din tot sufletul sa va rugati Sfantului Nectarie impreuna cu mine! andrutza151 Rugaciuni 2 28.12.2011 14:44:51
Sf. Ieromartir Isidor si cei 72 impreuna cu el pilgrim1 Diverse Sarbatori 1 25.01.2011 00:07:36
sa ne rugam impreuna! icamilin Umanitare 62 07.06.2009 01:20:31
Veszprem - plangand impreuna laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 15 16.02.2009 11:43:22
Impreuna pt totdeauna? andreea_teo Nunta 13 04.07.2007 10:05:51