![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.gandul.info/politica/crin...n-tara-8098455
Crin Antonescu, liderul PNL, propune condiționarea dreptului de vot al românilor care nu trăiesc în țară de plata "a cel puțin unui impozit" în România, potrivit unui interviu acordat publicației italiene gazetaromânească.com. Antonescu susține că subiectul merită dezbătut, în contextul în care "alegerea lui Băsescu a fost decisă de voturile din străinătate, dar consecințele nu le suportă aceștia, ci românii din țară". Contactat de gandul, Antonescu a confirmat veridicitatea interviului, insistand asupra faptului că este "doar o ipoteză care merită dezbătută", după cum ne-a declarat liderul PNL. În legătură cu proiectul votului prin corespondență, pregătit de MAE pentru românii din străinătate, Crin Antonescu spune că PNL nu se opune, dar că se teme că partidul aflat la putere va folosi sistemul pentru a frauda alegerile. "Dacă nu am avea precedentul lui 2009 și dubii extrem de serioase privind corectitudinea cu care instituțiile statului dominate de PDL ar gestiona un asemenea sistem, poate că nu ne-am opune de principiu votului prin corespondență. Atâta vreme însă cât statul PDL-ist funcționează așa cum funcționează, mi-e teamă că votul prin corespondență nu e decât unul dintre instrumentele prin care se pregătește fraudarea alegerilor viitoare în scopul perpetuării actualei puteri", a explica Crin Antonescu. Liderul PNL crede că ar trebui găsită o metodă prin care să "simplificăm participarea emigrației la procesul electoral", astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să se deplaseze sute de kilometri pentru a găsit o secție de votare. În opinia lui Antonescu, votul prin corespondență sau votul electronic ar fi soluții viabile dacă ar fi "administrate de instituții cu adevărat imparțiale". Crin Antonescu mai vorbește despre principiul reprezentării, deoarece "ca și cetățean, ești coacționar al statului" și "nu poți doar să decizi asupra administrării lui, dar să nu participi cu nimic". "Deci poate ne gândim la un sistem în care, pentru cei care nu trăiesc pe teritoriul României, condiționăm dreptul la vot de plata a cel puțin unui impozit în țară, că e teren, că e casă, că e alt tip de venit impozitat. Modele există (...)Nu e opinia mea finală. îmi dau seama că e un subiect controversat și că ideea ar putea naște polemici. Dar cred că o dezbatere, atât asupra principiului, cât și asupra metodei, merită făcută", spune Antonescu. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Comunicatul BOR referitor la protestele romanilor | maria32 | Generalitati | 7 | 23.01.2012 01:52:10 |
apropo' de increderea in Dumnezeu si in noi | Mirela0110 | Generalitati | 15 | 11.11.2011 15:45:57 |
Despre pedeapsa capitala ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 20.03.2011 01:47:38 |
Pedeapsa capitala | Dia20_diana | Eutanasia | 82 | 21.01.2011 23:14:24 |
Apropo de conspiratii | The_Fallen | Generalitati | 44 | 22.06.2010 00:42:13 |
|