Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2012, 23:58:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Protosinghelul Ioanichie Șoncutean – un pustnic al Munților Bucegi

Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântarea a Părintelui Protosinghel Ioanichie Șoncutean, ctitorul Schitului Sfânta Ana – Cota 1400 din Munții Bucegi, județul Prahova, joi, 23 februarie 2012:

Am aflat cu durere de trecerea din această viață a Părintelui Protosinghel Ioanichie Șoncutean, ctitorul Schitului Sfânta Ana – Cota 1400 din Munții Bucegi, județul Prahova.

Originar din Maramureș, Părintele Protosinghel Ioanichie Șoncutean a fost viețuitor al Mănăstirii Sinaia din anul 1970 până în anul 2003. Apoi s-a ocupat de construcția Schitului Sfânta Ana – Cota 1400, în apropierea locului unde, în urmă cu cinci secole, exista un paraclis al pustnicilor care se nevoiau în munți.

Păstrăm vie amintirea sfințirii Schitului Sfânta Ana, la Praznicul Schimbării la Față din anul 2008, în prezența a sute de credincioși.

Inspirat de cuvintele Psalmistului, Părintele Ioanichie a căutat ajutorul lui Dumnezeu ridicând ochii săi la munți și s-a învrednicit să înalțe, odată cu rugăciunea sa, o casă lui Dumnezeu și o poartă a cerului în munții Bucegi.

Râvnitor și evlavios, Părintele Ioanichie a fost un monah smerit și rugător, iubitor de pustie, de osteneli și nevoințe, pe care cu smerenie le păstra tăinuite asemenea părinților din Pateric.

Suferința grea pe care a îndurat-o în ultima perioadă a primit-o ca pe un timp al pregătirii duhovnicești pentru marea trecere la viața cea veșnică.

În aceste momente, când sufletul Părintelui Protosinghel Ioanichie Șoncutean merge în lumina cea neapusă a Împărăției cerurilor, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel Înviat din morți, să odihnească sufletul său în ceata sfinților unde nu este durere, nici întristare nici suspin, ci viață fără de sfârșit.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro mihailt Generalitati 6 14.01.2011 22:11:54
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere fragmente Stiri, actualitati, anunturi 0 13.09.2010 09:25:35
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 14.06.2010 17:59:31
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI mq Generalitati 19 02.09.2009 13:54:01
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! mihailt Generalitati 3 21.05.2009 21:43:39